• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Problemy z Audi A4 b5 1.8+lpg Elektryka

Groomlake

Nowy
Punktów
0
Miasto
Koucyki tam mieszkaja.
Ostatnio miałem problem z Audi a4 b5 z silnikiem 1.8 dokładnie z elektryką.
Nie będę się rozpisywał dołączam filmik..

https://youtu.be/atOseveuSbA
Dodatkowo komputer restartował się po każdym odpalanie auta i zgaszeniu...Z czasem zaczęło się wszystko palić(w sensie układy przełączniki itp takie jak Kontrolki na dece, elektryczne szyby, klimatronik itp. Zwyczajnie przestawały działać.

dodatkowo auto falowało na zimnym silnik mimo wymiany świec,sondy.

Mechanik nie potrafił ustalić przyczyny jestem ciekawy co mogło powodować takie coś bo to dość dziwne....

Groomlake

Nowy
Punktów
0
Miasto
Koucyki tam mieszkaja.
Czyli mam rozumieć że z przyczyn nad aktywności Statków kosmicznych w moim rejonie dochodziło do dziwnych sytuacji związanych z elektryką w moim aucie?
A prościej mówiąc ona się psuła, choć to dziwnie brzmi "psuła", ulegała tym dziwnym wpływom.
Ja widziałem takie coś na filmach, nagle słup świeciła spada na auto, które w niewyjaśniony sposób gaśnie a elektryka w nim ulega dziwnym anomaliom a gdy statek odlatuje, wszystko wraca do normy.
Zastosuje owiniecie foliom aluminiową wszystkich wrażliwych elementów elektryki które mogą być narażone na jakiekolwiek fale z tych statków.
Podobno to pomaga, bądź niweluje do minimum negatywny wpływy fal czy czegoś promieni, nie wiem..
Rozważę też przyczepienie ów foli na podsufitkę, wiem ze takie fale są niebezpieczne dla człowieka a NIE che być już bardziej głupi niż jestem. Mogło by to doprowadzić do niebebeszonych sytuacji na drodze kolizji, wypadku.
A nie wybaczył bym sobie że pożydziłem 20 zł na folie(Wiem, wiem można owinąć sama głowę lub kask, ale wyglądałbym głupio)

Mimo wszystko dzięki za pomoc, no i oczywiście temat do zamknięcia..

P.s Film rzeczywiście został hmm usunięty aczkolwiek przyczyny nie są mi znane.Mogło mieć to również związek z nad aktywnością statków kosmicznych, choć nie wiem.Mogę jedynie przeprosić i błagać wybaczenie że nie dopilnowałem tego, prawdzie mówić czuje się z tym strasznie.... Jeszcze raz dzięki.

Pozdrawiam:Groomlake

Tem do zamknięcia/

Groomlake

Nowy
Punktów
0
Miasto
Koucyki tam mieszkaja.
WOODOO

No dla mnie dość logiczne wiec lekko, ufo, snop światła, zaburzenia w elektronice takie coś się dzieje.

Co było:To się raczej nie dowiem już nigdy, naprawiłem je po przez sprzedanie. Już jakiś czas temu.(Ale sam problem nie daje mi spokoju)

Ogółem to raczej byłem ciekawy tylko, co mogło powodować takie dość dziwne zachowanie elektryki.
Nie jestem mechanikiem, ale mechanika jest bardzo fajna i ciekawa lubię ją a sam problem był dość dziwny i trochę ciekawy.
Nie mogąc znaleźć informacji na jego temat na własną rękę a pomoc mechanika kończyła się na słowach "Nie wiem, przecież teraz działa"
Postanowiłem sprzedać auto, nie straciłem na tym w sumie wiec zły nie jestem.
Ale sam problem po został w głowie no i ten film który teraz już działa.
I tak trafiłem tu może opinia osób bardziej obeznanych w mechanice, objaśni mi co mogło się dziać z tym autem.

Do góry Bottom