• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Cena za wachacz do audi a4 b5

Piond4

Początkujący
Punktów
0
Witam Nie dawno odebrałem prawo jazdy jak i kupiłem pierwszy samochód. Jako iż wiedziałem, że w autach zazwyczaj trzeba coś robić mialem odlozone jeszcze 2 tysiace. Samochod kupilem za 6 tysiecy
Audi a4 b5 Jako iz na mechanice nie znam sie jakos szczegolnie. Znam takie podstawy co trzeba wymienic jak co sprawdzic pod maska jezeli chodzi o zawieszenie nie jestem zbyt rozgarniety. nigdy przedtem niestety nie mialem doczynienai z samochodami moze jakies filmy na yt itp ale zero praktyki,
No wiec pomyslalem ze trzeba sprawdzic samochod. Pojechalem do mechanika okazalo sie ze tarcze hamulcowe sa zardzewiale sruby tak ze trzeba bylo je spawac bo po odkreceniu juz nie pasowaly czyszczenie czegos tam klocki itp itd. 1200 zł do zapłaty. Tarcze ponoc wysokiej jakosci. jeszcze do tego popekane+zardzewiale przewody hamulcowe wymiana 400 zł z płynem hamulcowym. Razem 1600 złoty no niby spox. Okazalo sie ze jest jeszcze pekniety prawy wahacz. koszt 2000 złoty. No powiem ze troche mnie to zastanawia. Narazie nie mam na to pieniedzy a jezeli dodam to do pooprzednich wydatkow plus ceny startowej to wychodzi ze moglbym kupic sobie auto za prawie 10 tysiecy,
Pytania sa nastepujace:
1.Czy oplaca mi sie w ogole ladowac w ten samochod czy moze da rade pojezdzic 2/3 lata az padnie trupem
2.Czy cena za TC1300KIT Zestaw naprawczy wahacza Producent Delphi ilość 1 Brutto 1300 zł nie jest zawyzona ja rozumiem marza ale bez przesady znalazlem chyba taki zestaw za jakies 800 zloty. Czy ten zestaw jest dobry jak za tą cenę? nie ma zbyt duzo opini. i czy to jest tylko 1 wahacz czy 2? czy moze 4. Jakbyco do wymiany jest przedni. i dlaczego to jest zestaw naprawczy a nie zestaw wahaczy?

Oczywiście to wszystko o ile mechanik nie kantuje. skręca mi się nim dobrze, żadnych stuków nie słyszę ale slyszalem ze ludziom normalnie kola wylatywaly mimo ze wszystko bylo w porzadku. Nie chce wkonu jechac np 100km i rozwalic sie gdzies. Swoja droga skoro wahacz jest "pekniety" to chyba nie powinenem miec mozliwosci jazdy.

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2076
Miasto
Kaczory

3 miesięczny wahacz w Audi a4b6. Jakiś tani.
Co jakiś czas wymieniam kolejne elementy w tej Audi (auto kumpla BTW).
Także...

Piond4

Początkujący
Punktów
0
Mertza też wezmę pod uwage, jak sie okaze ze samochod jest na prawde git to wloze lemfordera i spokoj.

Do góry Bottom