• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Problemy z remontem w warsztacie (POMOCY)

tolus77

Początkujący
Punktów
0
Cześć. Jakoś na przełomie listopada/grudnia odebrałem samochód po remoncie silnika(panewki stukały). Ogólnie naprawa kosztowała 4600 i obejmowała górę jak i dół silnika. Silnik to 2.0 130KM Zetec samochód ford cougar. Po naprawie samochód zaczął dymić (przed remontem nie dymił) na początku na niebiesko (mówili mi ,że tak może byc przez 500/1000km) potem już tylko na biało więc ze względu na "brak terminów" 2 stycznia oddałem na poprawkę. Zabawa z poprawkami trwa do dziś, w międzyczasie uszczelki zaczęły się pocić a ostatnio po trzeciej miesięcznej poprawce niecałe 24h po odebraniu samochodu wyciekł na postoju (wyszedłem do sklepu na 5min) płyn chłodniczy jak wróciłem syk i kapiący płyn... Po 3 poprawkach i 3 mies w warsztacie samochód dymi na biało cały czas uszczelki przeciekają i ostatnio cały płyn poszedł się je... Warszawa firma auto kramer na rzemieślniczej ktoś mógłby polecić co z tym fantem zrobić bo ja już ostatnio jak wyciekł ten płyn byłem tak zrezygnowany ,że nawet się nie zdenerwowałem ani trochę.

tolus77

Początkujący
Punktów
0
Nie wiem ale bardziej chrześcijańskim:p szczerze byłem z siebie dumny ale nie po to dałem silnik do naprawy żeby to sprawdzać

tolus77

Początkujący
Punktów
0
Nie konkurencję, dodać zdjęcie faktury i sms'y z właśnicielem? Nr telefonu dostępny na ich stronie plus nagrania rozmów które rejestruję... wróćmy do tematu, co robić bo 4600 to jednak sporo pieniędzy

tolus77

Początkujący
Punktów
0
To tak firma, teraz spojrzałem na fakturę i faktura jest na Invest-Pro Agnieszka Kruger. \
Opiszę usługę: Naprawa główna silnika (panewki główne, korbowodowe, pierścienie tłokowe, obróbka głowicy, kml. uszczelek, filtr olju olej millers 5w/30 plyn chlodniczy swiece zaplonowe + robocizna.
Pan ostatnio powiedział ,że jak nie zrobi do wtorku to da samochód zastępczy. ktoś ma jakieś pomysły bo jak ostatnio napisałem o odmie to pisał ,że ją czyścił

tolus77

Początkujący
Punktów
0
Czyli do wyrzucenia to będzie, czy da radę coś odzyskać i co do tej odmy to na 99% prawda ale skąd ten dym, i co robić z fantem tej naprawy i jak ewentualnie odzyskać pieniądze?

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
383
Za takie pieniądze można kupić dwa Cougary na części ;)
Wiem bo mam taką zabawkę, kompletny silnik ze skrzynią i kompem z st200 kupujesz za 2-3 tysiące i wtedy samochód jedzie jak trzeba.
Co do naprawy to póki się da próbuj się dogadać z warsztatem, próbuj postawić sprawę jasno- pieniądze wzięli to albo auto na być sprawne albo niech oddają pieniądze, używkę silnik kupisz i pojedziesz dalej ;)

motorynka

SuperMechanior
Punktów
86
Miasto
mazowieckie
jaki auto ma przebieg ? te silniki są trwałe chyba że coś się wydarzy przegrzeje silnik , w mondeo znajomy nakręcił 500tys wiem że na koniec zmieniał silnik z racji dużego przebiegu i przegrzania , silniki do nich są tanie chyba zapłacił za silnik 800zł

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
pewnie nowe pierscienie a dziury tylko umyte i dymi dymi dymi i bedzie dymił ..... a woda i inne to czysty zbieg okolicznosci z racji wieku ;) powtarzam ze jak czegos nie umiem to nie robie ....:D:D:D:D:D:D

tolus77

Początkujący
Punktów
0
No właśnie cały czas nie dymi tylko po postoju albo czasami jak stoi na światłach. Ogólnie to po 1 poprawce zaczął więcej palić i dymić na niebiesko po innej dymił tylko rano po odpaleniu ,a potem cały dzień ok, ale dzięki za pomoc. Dziury gdzie umyte "tylko umyte"? Dodam ,że zawsze jak dawali mi samochód silnik byl już rozgrzany ,a wtedy dym się nie pojawiał

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom