• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Program Diagnostyczny z odpowiednikiem SIS(Bosch)

Mechanik987

Początkujący
Punktów
0
Witam, od jakiegoś czasu nie korzystam z Boscha, wysoki koszt abonamentu, pewne niedoskonałosci. Po 2 latach korzystania z Delphi szukam czegoś z odpowiednikiem SIS'u z boscha. Chodzi mi o schematy, opisy kodów usterek i tak dalej. Jest takie coś na rynku jak Autel, nie jestem zbytnio zorientowany, mają różne modele tych sprzętów, ale cena wyglada nieźle tylko kwestia tego czy maja one może sybstytut SIS czy nie, a jeśli nie, to co w rozsądnej cenie ma schematy i tak dalej. Pozdrawiam.

Mechanik987

Początkujący
Punktów
0
A co do samego sprzętu, Autel MK906BT, piszę że ma programowanie ECU, w praktyce to działa?, powiem szczerze nigdy nie zajmowałem się programowaniem ECU a fajnie byłoby się pobawić zmianą dawki paliwa itd... Zachęca mnie to że jest to urządzenie zamknięte w tablecie i nie ma konieczności ciagania za sobą laptopa.

Danmar

Zweryfikowany Mechanik
Porady
3
Punktów
126
Miasto
Wielkopolska
Jak myślisz przyszłościowo, to myślisz---> Launch, Bosch, Texa. Takie jest moje zdanie ;)

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
605
Miasto
Podkarpacie
Hella Diagnostic Data używam jestem zadowolony .
Na ten moment (2021) Launch przegonił konkurencje nową gamą interfejsów . Zobaczymy co odpowie konkurencja .

Mechanik987

Początkujący
Punktów
0
Kurcze w autelu oczarowała mnie opcja programowania ECU, rozumiem w celach diagnostycznych mogę odłączyć EGR(chwilowo), DPF i tak dalej ? Kurcze ciekawe, myślę warte tych pieniędzy. Launch widzę podobne funkcje, jakby ktoś skopiował opis tak naprawdę nie wiem kto od kogo czy autel od launcha czy launch od autela, ale no podobnie to wygląda.

selim

SuperMechanior
Punktów
297
Miasto
Sląsk
Podobno cyc matka to launch
dzieci otworzyły firmę autel
Automatyczne połączenie postów:

Kolego czy Ty masz choć szczątkowe pojęcie o czym piszesz? Jakie odłączenie EGR, jakie odłączanie DPF?!?!
Program podpowiada w jakiej dzielnicy postawić auto, żeby rano kata z dpf nie było

Mechanik987

Początkujący
Punktów
0
Potocznie odłączenie, chodzi mi o "wyrzucenie" z komputera takiego systemu jak EGR na przykład, wiadomo że zaślepia się sam zawór, ale na myśli miałem możliwość właśnie etapu eliminacji tego systemu z elektroniki. Zajmuję się mechaniką, trochę z elektroniką, ale z kalibrem programowania sterowników jeszcze do czynienia nie miałem, stąd błędy w terminologii.

Macciej1

Uczestnik
Punktów
1
Programowanie sterowników (EGR/DPF) to inna bajka.Całkiem inny sprzęt,ale sprzęt to nie wszystko.

Do góry Bottom