• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Program do maserati

pawcik

Gaduła
Punktów
0
Miasto
Internet
Cześć Mechanicy,
Analogicznie jak w temacie, potrzebuje program do obsługi pojazdu marki maserati quattroporte 2007 rok.
Posiadam program autocom, delphi oraz wow'a, mam tylko do obsługi sprawdzenia checku silnika, zależy mi na sprawdzeniu sterownika ABS tj. zrobić jakąś adaptację wymiany klocków itd.
Opisze problem z pojazdem:
Został wymieniony płyn hamulcowy, odpowietrzony, wymienione klocki oraz tarcze, lecz po wykonaniu tych czynności lewe koło delikatnie "trzyma" i od czasu do czasu wyświetli błąd z systemu hamulcowego.
Dlatego proszę o pomoc w tej sprawie, ewentualnie podanie nazwy programu, którym mogę coś zdziałać w tym temacie :)

Ostatnia edycja:

pawcik

Gaduła
Punktów
0
Miasto
Internet
Specjalnym urządzeniem do odpowietrzenia hamulców.
W tym oczywiście krok po kroku jak w każdym gdzie jest system abs esp itd.

pawcik

Gaduła
Punktów
0
Miasto
Internet
z podciśnieniem

Lecz Stanisławie, wyczytałem w instrukcji obsługi, że to nie wystarczy. Potrzebuje prawdopodobnie program do "adaptacji"/"odpowietrzenia" układu, żeby dostosować zaciski przednie.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Mam jakiś program FiCom i tam jest maserati ale nie testowałem i nie wiem jaki interface

motocykle_123

SuperMechanior
Punktów
8
FiCom to program do fiata, alfy. Tak jest tez tam maserati w spisie. Marku a na jakim kablu ten program idzie? I jak porównanie Fiat EcuScan z FiCom?

pawcik

Gaduła
Punktów
0
Miasto
Internet
Właśnie, ja posiadam głowicę z autocoma oraz z delphi 100251, new vci. Czy ten Ficom zadziała?

Stanisław 1946

Weteran
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1131
Miasto
Szczecin
Jeżeli to jest system Brembo lepiej odpowietrzyć nadciśnieniem.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Nie mam pojecia a watpie zeby z glowicą z autocoma działało możliwe ze to jest to samo co chinskie newvci do forda , nie testowałem , do fiata moim zdaniem fiatecuscan jest najlepszy

Jak masz specyfikacje jaki tam jest system to szukaj w innych autach może zadziała , nieraz tak robiłem i czasto sa te same protokoły informacji

pawcik

Gaduła
Punktów
0
Miasto
Internet
Marku, możesz sprawdzić czy w ficomie jest jakaś opcja z połączeniem się z systemem hamulcowym ?
W autocomie mam maserati lecz tak jak pisałem tylko silnik .. i w sumie sprawdzenie i kasowanie błędów

Kurde przeglądałem programy do maserati i znalazłem jakiś ds3 czy coś w tym stylu, lecz strasznie drogi, a pomijając to, to wygląd tego programu jak i obsługa jest podobna do autocoma :D ograniczony strasznie, ale podobno można zrobić wszystko .. :D

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Po OBD elmem tez zrobisz . Nie mam jak sprawdzić poszukaj w necie

Krzysiek...

SuperMechanior
Punktów
4
Miasto
Kielce
Nie mam pojecia a watpie zeby z glowicą z autocoma działało możliwe ze to jest to samo co chinskie newvci do forda , nie testowałem , do fiata moim zdaniem fiatecuscan jest najlepszy

Jak masz specyfikacje jaki tam jest system to szukaj w innych autach może zadziała , nieraz tak robiłem i czasto sa te same protokoły informacji
Marku czy twoim zdaniem FiCom będzie współpracował z głowicą Els 27??

Do góry Bottom