• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Program do obróbki plików

• Thread starter Anonymous123
  • Rozpoczęty
A

Anonymous123

Nadszedł czas na kolejny krok- program do obróbki plików . Robię tylko bmw, moje potrzeby to dpf, egr, klapy, sondy, dtc. Nie mam rozeznania w temacie programów, internet jest pełny różnych wersji ale przydało by się zdanie osób doświadczonych. Znalazłem takie coś http://sklep.atomis.com.pl/Ecu-Soft-Service/ESS-BMW-Mini, ale nie wiem czy to dobra oferta cenowo w stosunku do możliwości.

pawcar

SuperMechanior
Punktów
955
Miasto
Manchester
To jest tylko subskrypcja.

Szukaj czegoś stacjonarnego , programator do odczytu ecu itp.

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1402
Może nie krótko ale na temat.4300 to przecież się odrabia po 4 bmkach,chyba że robisz modyfikacje po 3 stowki to musisz ich zrobić kilkanaście.
Coś ci powiem,weź kalkulator do ręki,on jest najlepszym doradca w takich sytuacjach.
Wiesz co robisz(jakie masz przeroby)policz jakąś średnia tematów na miesiąc/tydzień czy rok i samo wyjdzie co ci się opłaca a co nie.Skoro robisz prawie same bety to chyba nie trzeba cię uczyć interesów.
Wtopić nie wtopisz,rok zleci i odrobi się choćbyś leżał pół roku i nic nie robił a potem nikt ci nie zmusza czy przedłużać suba czy nie a ewentualnie zostanie doświadczenie czy było warto.

A

Anonymous123

Nie obawiam się że to się nie zwróci, nie jest też to dla mnie za drogo. To tylko forma pytania, czy elektronicy jak Ty, mają jakieś podpowiedzi odnośnie alternatyw- konkurencji dla wskazanego przezemnie oprogramowania. Bo ja w temacie nie siedzę, nie wiem co rynek oferuje.

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1896
Miasto
Koszęcin
Ecm Titanium.
Albo hulajnogi elektryczne za pomocą downG. Łebki lecą na to jak łysy na suchary. Chyba 5 szt w zeszłym tygodniu

Styber

SuperMechanior
Punktów
59
Z doświadczenia mogę powiedzieć, że takie programy się nie sprawdzają - często obrabiają pliki po prostu źle(i nie mam tu na myśli tych programów, które latają po necie za free). Nawet drogi i popularny Swiftec potrafi się wyłożyć...
Jeśli już wydawać pieniążki to na damosy lub płacić komuś za obróbkę pliku.
W BMW większość sterowników to i tak Bosch, a to spore ułatwienie.

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1402
Nie obawiam się że to się nie zwróci, nie jest też to dla mnie za drogo. To tylko forma pytania, czy elektronicy jak Ty, mają jakieś podpowiedzi odnośnie alternatyw- konkurencji dla wskazanego przezemnie oprogramowania. Bo ja w temacie nie siedzę, nie wiem co rynek oferuje.
Alternatywy zawsze są bo jest kilku wydawców takich rzeczy ,jedno jest pewne,kazdy automat nawet ten najdroższy ma potyczki i musisz się z tym liczyć(czyt.kazde pierwsze rozwiązanie musisz dobrze przetestować,nie wydawać odrazu klientowi auta) .Osobiscie nie mam tego na co się przyglądasz.Mam inne ze subskrypcja i jakiś tam procent z całości mam już wypracowany na czym się potykają a co robią bardzo dobrze.Wez i testuj powiem skromnie i nie dygaj sie.Zawsze jak masz suba to wysyłasz/składasz reklamacje twórcy że coś nie działa i w ramach suba machną ci ręcznie a poprawkę nałożą przy kolejnym update.
Każdy sprzęt,program z subem jest lepszy niż te spiracone i tak samo ty zawsze jesteś o krok przed innymi do przodu,ale to już chyba wiesz.

A

Anonymous123

BORCAR

SuperMechanior
Punktów
45
Miasto
Inowrocław
www.borcar.pl
ESS bardzo dobry program, fajnie uzupełnia swifteca, ma dwie wady , nie liczy sum, i obecnie nie jest wspierany bo to ruski program

Do góry Bottom