• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Program wspomagający organizacje pracy w warsztacie

Punktów
0
Miasto
Poznań
Witam, jestem początkującym programistą, jestem Tu aby zaproponować stworzony przez siebie program warsztatowy, ogólnym moim zamierzeniem jest tworzenie programów "szytych na miarę" wstępną wersje mam już przygotowaną, ale bez problemu mogę nanieść zmiany czy też zupełnie zmienić program. Program wraz z moimi umiejętnościami będzie zyskiwał na wyglądzie, póki co estetyka to najmniej ważny element, program posiada menu główne (zalącznik) i 5 funkcji z czego narazie 3 są dopracowane. Główne zalety programu to szybkość działania,przejrzystość treści, możliwość przeglądanie treści z poziomu telefonu, tabletu itp. Jeśli kogoś zainteresowałem to czekam na kontakt

Załączniki

• Forum.PNG
    Forum.PNG
    13 KB · Wyświetleń: 66

Grzegorz.Józefów

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
492
Miasto
Józefów
Mam posiadam warsztat24 potwierdzam że super, nie wiem jak kiedyś pracowałem bez niego :)

hiwat

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
294
Miasto
Tarnów
jak ktoś chce tani to jest coś takiego jak eWarsztat

hiwat

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
294
Miasto
Tarnów
Tak, tylko online. Ma to swoje wady i zalety. Ogromną zaletą jest to, że nie musisz się martwić o aktualizacje, backupy itd.

świetne :) ... czyli wszystkie dane klientów są u ciebie i jak niema neta to brak dostępu do bazy :)
i jeszcze rozsyłasz sms do moich klientów ? .... Kolego nie wróżę sukcesu z tym programem w takiej konfiguracji, sorki.

autoklient

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Łódź
autoklient.pl
Coś za coś - nie martwisz się o backupy ani aktualizacje. Chmura - mówi Ci to coś? :)
Co do SMS - taki jest sens tego typu programów - wysyłasz smsy przez zautomatyzowane oprogramowanie. Oczywiście danych które podasz nikt w żaden sposób nie wykorzystuje bez Twojej zgody, takie sprawy definiuje regulamin (jak i przepisy)

hiwat

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
294
Miasto
Tarnów
Coś za coś - nie martwisz się o backupy ani aktualizacje. Chmura - mówi Ci to coś? :)
Co do SMS - taki jest sens tego typu programów - wysyłasz smsy przez zautomatyzowane oprogramowanie. Oczywiście danych które podasz nikt w żaden sposób nie wykorzystuje bez Twojej zgody, takie sprawy definiuje regulamin (jak i przepisy)

Kolego a to praca w chmurz jest możliwa of-line ? musisz zrozumieć że nikt rozsądny nie będzie się z tobą dzielił informacjami o klientach i ile zarobił na naprawach .. A podając wszystkie dane klienta czy przypadkiem nie łamię prawa dotyczącego Ochrony danych osobowych ? bo klient zgadza się te dane powierzyć mi ale nie Tobie ?

autoklient

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Łódź
autoklient.pl
Kolego, naprawdę myślisz że interesuje nas za ile przeprowadziłeś naprawy? :)
Tak jak wspominałem - jeżeli potrzebujesz oprogramowania offline to autoklient.pl po prostu nie jest dla Ciebie. Każdy wariant ma swoje wady i zalety.

hiwat

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
294
Miasto
Tarnów
Kolego, naprawdę myślisz że interesuje nas za ile przeprowadziłeś naprawy? :)
Tak jak wspominałem - jeżeli potrzebujesz oprogramowania offline to autoklient.pl po prostu nie jest dla Ciebie. Każdy wariant ma swoje wady i zalety.

chyba dalej nie rozumiesz ...wyciągnij wnioski z tej rozmowy i przerób program do pracy of-line ... bo z całą pewnością np. e-warsztat Bartka któremu pomagałem nad pracą nad tym programem jest dużo tańszy i bardziej rozbudowany i nie trzeba płacić co miesiąc i nie wysyła danych niewiadomo gdzie ...Powodzenia

sycylyjczyk

SuperMechanior
Punktów
34
Miasto
EŁK
Witam,popieram zdanie hiwata,a dalej to już nie chce mi się rozpisywać.

autoklient

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Łódź
autoklient.pl
Panowie, są klienci którzy zgłaszali zapotrzebowanie na oprogramowanie online. Jest to wygodne. SMSy po prostu działają - bez żadnych konfiguracji.

Mikidz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
474
Więc mówicie Panowie, że ter warsztat24 robi robotę? Szczerze mówiąc testowałem go jakiś czas temu i wydał mi się baaaardzo słaby. Ten eWarsztat to widziałem stronę, ale w sumie nie wiem czemu nie testowałem...

Obecnie właśnie szukam czegoś fajnego, co mi ułatwi robotę, a nie ją utrudni (e-sowa z IC... bardziej to program magazynowy, niż do prowadzenia warsztatu). Integra wydaje się fajna, ale nawet na testy jej nie chciałem jak cenę usłyszałem... wolę za to kupić jakieś graty do warsztatu niż wydać na program który miałby sens może w warsztacie na 10 stanowisk.

Coś jeszcze ciekawego polecacie?

Do góry Bottom