• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Prosba o Analize logow 1.8t AGU

Mateusz215351

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Gniezno

Strawek

SuperMechanior
Punktów
30
Miasto
Wałcz
To doładowanie jest poprawne? Strasznie duże większe niż w 225 konnym Leonie cupra R, turbina się rozleci szczególnie maleństwo K03, cofa zapłony, świece dawno zmieniane? Warto podmienić na nowe + wyjeździć całe paliwo i nalać czegoś lepszego Pb 98 Orlen itd
Chociaż patrząc po niutonie dziwne żeby turbo pompowało 1,4 bara?...ja miałem 1 bar i prawie 300 Nm u siebie swego czasu ale to też chwilowo a potem spadek na łeb na szyję, przy takim doładowaniu myślę że miałbyś z 320 Nm a nie 230..

Ogólnie co się dzieje z autem?

Mateusz215351

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Gniezno
230 albo 280 nie pamietam dokladnie... Cisnienie sprawdzane nie przeze mnie moge sprawdzic jeszcze raz dokladnie osobiscie.. Swiece nie zmie iane, no auto ciagnie dopiero od 3.4k turbo dopiero pompuje na maksa, cisnienie trzyma nie upuszcza, od pewnego czasu auto szarpie przy puszczaniu badz dodaniu gazu, lapa od skrzyni wymieniona, ostatnio zauwazylem tez ze zaczyna przerywać przy 5 tys obrotach no orzy 150 na godzine zaczyna sie jakby dlawic jakby odcinalo na chwile komoletnie zaplon

Do góry Bottom