• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

proszę o pomoc odnośnie napinacza łańcucha rozrządu do passata 1,8T 150km

Zbyszek1983

Uczestnik
Punktów
2
Bardzo proszę o doradę. Niedawno poruszałem temat wyboru napinacza do passata 1,8T 150km. Panowie doradzali mi abym zamówił napinacz firmy SWAG, tak też zrobiłem https://www.autoczescionline24.pl/swag-2133380.html ten napinacz zamówiłem z tej strony. Teraz proszę o poradę bo napinacz dotarł do mojego mechanika, tylko sprawa jest taka, że w pudełku SWAGA znalazł się napinacz firmy FEBI. Także pudełko o nazwie SWAG a sprzęt w środku FEBI. Ja chciałem SWAGA bo z FEBIM mam złe doświadczenia po padł mi po roku czasu. Orientujecie się panowie czemu tak postąpiono z moją przesyłką? Ktoś miał z was podobne doświadczenia ? Bo szczerze wkurzyło mnie to ze zamawiam SWAGA, przychodzi pudełko SWAGA a w środku niespodzianka bo znajduje się FEBI. Bardzo proszę o porady. Dziękuję.

nieldos

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
287
Miasto
Zachodniopomorskie
Zbyszek pamiętamy Cię ... pamiętamy ... tyle wałkowania i przyszedł febi mnie też to powaliło bo to oznacza, że zaczniemy debate od nowa :banghead::dead:

Zbyszek1983

Uczestnik
Punktów
2
Zbyszek pamiętamy Cię ... pamiętamy ... tyle wałkowania i przyszedł febi mnie też to powaliło bo to oznacza, że zaczniemy debate od nowa :banghead::dead:
no własnie bo nie wiem co mam począć, czy zaufać jeszcze raz temu FEBIEMU czy działać z tym w inny sposób

Proszę, oto porada- Nie zamawiaj części sam, zleć to mechanikowi.
tak tylko on w ogole by tego nie zrobil bo albo chcial wsadzic oryginalna urzywke ktorej nie znalazl abo chcial zamowic nowy orginal za 940 zl. A auto u niego juz stoi od 30 lispopada więc zacząłem sam działać

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
Aaa, to Ty. Podam Ci coś dla przykładu. Zamawiam z hurtowni sprzegło sachs. Pudełko sachs, plomba. W środku tarcza valeo, łożysko luk i docisk sachs. Docisk sachs tylko system samoregulacji valeo. Przy okazji kilka gratów do zawieszenia lemfurder a tam, made in turkey, spain i german.
Nie wnikaj w firmy tylko zmień mechanika.

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2077
Miasto
Kaczory
Papier na cześć, papier na robotę + ubezpieczony warsztat i nie masz problemów.

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
985
Miasto
PGS
Zbychu i tak ty będziesz płacił. Twoje auto. Ty kupiłeś części. Dostaniesz tylko papier na robotę. Bez obrazy ale takich klientów jak ty to na ścianie zapisuje dużymi literami ......

Zbyszek1983

Uczestnik
Punktów
2
Zbychu i tak ty będziesz płacił. Twoje auto. Ty kupiłeś części. Dostaniesz tylko papier na robotę. Bez obrazy ale takich klientów jak ty to na ścianie zapisuje dużymi literami ......
W porządku Ale co miałem zrobić w przpadku Kiedy najpierw mechanik chciał wsadzić oryginalna używke. Kiedy jej NIE znalazł to zaproponowal mi oryginal Nowy za 940 zl. Auto rozłożone już więc Ani to auto odebrać od niego ani jak. Więc zacząłem szukać sam według poleceń waszych na tutejszym forum i według poleceń zamówiłem Swaga a to ze tylko opakowanie jest swaga a część Febi to już uważam grubo nie w porządku. Więc jakie opcje miałem, jak NIE szukać na własna rękę skoro auto stoi już u mechanika od 30 listopada.

hiwat

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
294
Miasto
Tarnów
W porządku Ale co miałem zrobić w przpadku Kiedy najpierw mechanik chciał wsadzić oryginalna używke. Kiedy jej NIE znalazł to zaproponowal mi oryginal Nowy za 940 zl. Auto rozłożone już więc Ani to auto odebrać od niego ani jak. Więc zacząłem szukać sam według poleceń waszych na tutejszym forum i według poleceń zamówiłem Swaga a to ze tylko opakowanie jest swaga a część Febi to już uważam grubo nie w porządku. Więc jakie opcje miałem, jak NIE szukać na własna rękę skoro auto stoi już u mechanika od 30 listopada.

Człowieku przecież ci napisałem że Swag, Febi i Blue Print to dokładnie to samo .. ta sama linia produkcyjna tylko inne napisy na częściach zależnie od zamówień, czego nie rozumiesz ?

Ostatnia edycja:

Zbyszek1983

Uczestnik
Punktów
2
Człowieku przeciez ci napisałem że Swag i Febi to dokładnie to samo .. ta sama linia produkcyjna tylko inne napisy na częsciach zależnie od zamówień, czego nie rozumiesz ?
Tego NIE rozumiem ze wielu innych poleca Swaga a twierdzi ze febi JEST do dupy. I sam sie o tym przekonałem ze jest do Kitu febi. Dlatego mam prawo być zdenerwowany bo jak kupuje firmę Swag to a być swag a nie febi mimo iz ponoć to to samo. JAK Tak twierdzisz to czemu mnóstwo ludzi i również tutaj uważa Swaga za lepszą firmę niż Febi ?

hiwat

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
294
Miasto
Tarnów
Tego NIE rozumiem ze wielu innych poleca Swaga a twierdzi ze febi JEST do dupy. I sam sie o tym przekonałem ze jest do Kitu febi. Dlatego mam prawo być wkurwiony bo jak kupuje firmę Swag to a być swag a nie febi mimo iz ponoć to to samo. JAK Tak twierdzisz to czemu mnóstwo ludzi i również tutaj uważa Swaga za lepszą firmę niż Febi ?

https://bilsteingroup.com/en/
Tłumaczenie Tobie niema sensu ..

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2077
Miasto
Kaczory
Nie przeskoczysz tego. Tak już jest i Twoje frustracje nic nie zdzialaja w tym temacie. Kupujesz rozrząd INA czy tam Conti a rolkę automatyczna i tak będziesz miał Litens. Ekstra przykład to z lozyskami Ruville jest. Potrafi być tak że masz karton Ruv a w kartonie czerwony karton FAG, a w nim łożysko SNR.

Do góry Bottom