• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Przebranżowienie

Punktów
0
Miasto
Wadowice
Cześć. Mam 21 lat i skończyłem technikum informatyczne. Chciałbym się przebranżowić na mechanika samochodowego. Jak to zrobić. Mam możliwość pracy jako spawacz i przerobienie podręczników o mechanice samochodowej. Czy to mi pomoże znaleźć choćby praktykę? Czy lepiej dać sobie z tym spokój. Może jakiś kierunek studiów?

PiweczkoPiwunio

SuperMechanior
Punktów
69
Prawie nikt nie naprawia bo koszt matrycy przekracza koszt identycznego, sprawnego telewizora. Winni są producenci TV. A czemu? Bo nie ma przepisów regulujących ceny. Chcesz od producenta matrycę 4K 50" - dostaniesz ale w cenie całego, nowego telewizora ze sklepu.
Druga sprawa, nie każdy chce elektronikowi płacić bo myśli, że takie podświetlenie matrycy albo paski na ekranie robi się w 5min. Dwie godziny to rozbiera się i składa taki TV, dostań się tam do diod z podświetlenia... Robiłem swojego czasu ale dałem na luz. Dobrego 4K 40" to i za 200EUR z hakiem idzie dziś kupić w jakiejś promocji.

Ps. A ja właśnie przy popołudniowej kawusi - zlecenie wstawienia mocniejszych końcówek mocy do starego Sony GT. Jest 4x45W a ma być 4x60W bo ktoś tam na osiedlu spać mie może, wzmacniacz w E36 nie hula na pełnej mocy bo radyjko za mało daje.

Załączniki

• IMG_20250411_184440727_HDR~2.jpg
    1,8 MB · Wyświetleń: 7
Ostatnia edycja:
Do góry Bottom