• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

przekładnia kierownicz rav4, pytanie o jakość części zamiennych

Habibi

Uczestnik
Punktów
4
Kończy mi się przekładnia kierownicza w RAV4, 2006 rok, wspomaganie na silniku elektrycznym. Czy jest sens kupować nową tanią przekładnię kierowniczą w zamienniku? Czy za rok będę rozbierał drugi raz ze względu na jakość części? Nowy chińczyk to około 400 zeta a oryginał regenerowany to 1400 zeta. Są też droższe zamienniki firm DRI, TRISCAN, SPIDAN – około 1400 zeta. Ta, która jest na aucie była już regenerowana kilka razy i teraz wolałbym włożyć inną. Proszę o poradę, nie znam rynku części zamiennych.

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1545
naprawdę idzie kupić NOWĄ przekładnie kierowniczą za 400zł?

Reaction GIF

Alpari

SuperMechanior
Punktów
149
Miasto
Dąbrowa Górnicza
alpari.auto.pl
W opisie przeplata się SRL i NTY. Wolałbym unikać czegoś takiego.
Sprawdzałeś ceny w hurtowniach motoryzacyjnych? Elit ma przekładnie opisaną jako ich marka Starline przy zdaniu starej cena detal ok 600.

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1545
mnie pokazało cenę 299,99zł :)
naprawdę nie chcę uwierzyć, że to jest możliwe... z czego to jest zrobione?

Habibi

Uczestnik
Punktów
4
Jeszcze jedno pytanie początkującego amatora. Czy do tych maglownic ze wspomaganiem elektrycznym wlewam jakieś smarowidło do samej przekładni, czy montuję tak jak pan chińczyk złożył w fabryce?

Habibi

Uczestnik
Punktów
4
Wymieniłem i zrobiłem ponad 10 tysięcy kilometrów na tej chińskiej przekładni. Jestem zadowolony ze stosunku cena jakość. Czasami w zalewie gównianych części można szczęśliwie trafić na przyzwoitego chińczyka. Kupiłem po taniości ze względu na niską wartość auta i to był dobry wybór. Toczy się ta stara RAV4 i mam nadzieję że zanim drugi raz przedmucha uszczelkę to ją rdza zeżre.

Do góry Bottom