• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Przepchnięcie cylindra po tulejowaniu V12 Mercedes

Znajomy44

Początkujący
Punktów
0
Witam
Koledzy chiałbym prosić o wasze opinie. Mianowicie jak w temacie. Silnik V12 6.0 Mercedes silnik M120 92 rok blok alusilowy. Zatarty jeden z cylindrów. Powód płyn na tłok kolizja z płynem skrzywionya korba i zatarty z tego powodu tłok i cylinder. Szlifierz zapewniał że nie przepchnie tuleja sąsiedniego cylindra bo ścianka jest dość gruba ale przepchnął o 5 setek i tylko jeden sąsiedni . Kolejne są ok.
Tuleję nie dał alusilową tylko żeliwną.
Moje pytanie z prośbą o odpowiedzi czy jest to do zaakceptowania ? Czy można tak składać ten silnik. Ja mam jakieś swoje zdanie ale nie chcę nic nikomu sugerować zwłaszcza , że nigdy nie uważam się za najmądrzejszego i zawsze lubię posłuchać co mają inni do powiedzenia.
Bardzo proszę o rzeczowe odpowiedzi. Pozdrawiam wszystkich !

Grzegorz.Józefów

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
479
Miasto
Józefów
Witam
Koledzy chiałbym prosić o wasze opinie. Mianowicie jak w temacie. Silnik V12 6.0 Mercedes silnik M120 92 rok blok alusilowy. Zatarty jeden z cylindrów. Powód płyn na tłok kolizja z płynem skrzywionya korba i zatarty z tego powodu tłok i cylinder. Szlifierz zapewniał że nie przepchnie tuleja sąsiedniego cylindra bo ścianka jest dość gruba ale przepchnął o 5 setek i tylko jeden sąsiedni . Kolejne są ok.
Tuleję nie dał alusilową tylko żeliwną.
Moje pytanie z prośbą o odpowiedzi czy jest to do zaakceptowania ? Czy można tak składać ten silnik. Ja mam jakieś swoje zdanie ale nie chcę nic nikomu sugerować zwłaszcza , że nigdy nie uważam się za najmądrzejszego i zawsze lubię posłuchać co mają inni do powiedzenia.
Bardzo proszę o rzeczowe odpowiedzi. Pozdrawiam wszystkich !
Skoro jeden się poddał to znaczy że coś nie poszło zgodnie z założeniem, a szlifierz chyba próbuje stosować spychologię stosowaną ...
takie moje zdanie i ja chyba bym tego tak nie składał bo może się okazać że za chwilę znów trza będzie wyciągać i rozbierać

Do góry Bottom