• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Przy zmianie biegów wysokie obroty silnika

kwankrzy1

Nowy
Punktów
0
Miasto
Piwniczna
Witam wszystkich mam problem z Chevrolet lacrtti benzyna 1.6 otóż mechanik strzelił diagnozę po wpieciu komputera wymienił czujniki położenia wału , temperatury. Na końcu mapsensora , podobno czyścił przepustnicę ale nie wiem czy robił adaptację przepustnicy auto jak na biegu trzymało obroty tak czyma na jałowym też dopiero po nagrzaniu silnika jalowy jest 850 - 900 ale od 2 do piątki przy zmianie biegu obroty są za wysokie miał ktoś takie coś będę wdzięczny za każdą sugestię

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia
To zacznij od razu, od tej adaptacji, bo nawet jeśli robił, to nie koniecznie musi się udać . Jak to nic nie przyniesie ,to jeszcze raz skanowanie ,ale pod obciążeniem.

kwankrzy1

Nowy
Punktów
0
Miasto
Piwniczna
Dzięki za podjęcie tematu jestem laikiem w sprawie napraw w samochodzie przynajmniej z praktyki bo wiedze teoretyczną czerpie z ròznych for ,będę musiał jechać do mechanika który ma sprzęt do adaptacji jeszcze raz serdeczne dzięki za radę ale mam jeszcze pytanie czy przyczyną moich problemów z obrotami nie jest czasem zawor odpowietrzający skrzyni korbowej gdzieś czytałem że może to on sprawia problem .

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom