• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Przyczyna stukania przy silniku

Kamil820

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Warszawa
Witam,
Posiadam samochód Skoda Fabia II 1.4 TDI. Podczas jazdy przy dodawaniu gazu słychać stukanie koło silnika. Im bardziej dodaję gazu tym głośniejsze i szybsze stukanie. Sam silnik cały czas normalnie pracuje. Mechanik stwierdził awarię wałka rozrządu oraz wymianę panewek, popychaczy zaworów oraz kompletnego rozrządu wraz z wymianą oleju. Czy ktoś się orientuje co mogło być przyczyną awarii? Według mechanika przyczyną jest naturalna eksploatacja samochodu i zużycie części. Dodam, że pół roku temu wymieniałem kompletny rozrząd razem z napinaczami i pompą wody. Zrobiłem na nim 10 tys. kilometrów. Czy przyczyną może być nieprawidłowa wymiana rozrządu?

Dziękuje z góry za odpowiedź.

Dodam jeszcze, że stukanie ustąpiło po zrobieniu 15 km, więc myślałem, że to tylko chwilowe. Następnego dnia problem powrócił.

Ostatnia edycja:

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Albo masz zaawansowane stadium CJD, albo nie zastanawiasz się nad logiką tego co piszesz...:meh:
W 1 przypadku nie ma dla ciebie już ratunku, natomiast w 2 jeszcze może coś da się zrobić... choć wątpię, bo może mieć to podłoże genetyczne:meh:

Kamil820

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Warszawa
Na szczęście nie wykryto u mnie żadnej choroby. Może zamiast pustego nabijania sobie postów wskażesz co napisałem głupiego/nielogicznego?

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Dobrze...
Jak sądzisz jak ktoś może ci powiedzieć co ci stuka w silniku/ okolicy silnika przez internet ???
Załóżmy, że masz kaszel i to taki poważny- to co wtedy robisz ??? Logujesz się na forum lekarzy i tak samo opisujesz temat- żądając żeby jakiś lekarz wziął stetoskop i cię osłuchał na odległość i wystawił diagnozę- czy też może umawiasz się na wizytę osobiście ???:bored:

Skoro mechanik mając auto u siebie stwierdził to co stwierdził- to tak jest, a jak nie masz zaufania do tego mechanika to jedź do innego...:shifty:

Nie wiem czy udało mi się ci wystarczająco wytłumaczyć...., ale już więcej nie chce mi się pisać...:bored:

Do góry Bottom