• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Pt Cruiser -prawdziwy amerykanski pozeracz ropy

MRBAR

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Ostrow wilkopolski
Witam wszystkich serdecznie. Posiadam PT Crusera 2.2 crd o przebiegu 150tys . Wszystko wydaje sie ok, przyspiesza normalnie, nie kopci jezeli mu nie wcisne do ''deski''(zaczyna dymic powyzej 3.5 tys) . Wolne obr normalne, odpala normalnie. Nie swieci sie rzadna kontrolka. Tyle , ze zrobilem test kluczykiem i na desce rozdzielczej wywalilo mi cztery kody ;P1685, P1652,P0070,P1511. dodam ze nawet jezeli jezdze ekonomicznie i delikatnie spalanie nie schodzi ponizej 10 litrow w miescie. Jezeli ktos moglby mi cos podpowiedziec bede wdzieczny . Dziekuje z gory.

MRBAR

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Ostrow wilkopolski
Nie zupelnie. Sa rozne raporty spalania wiekszosc nie przekracza 9 l/100 w miescie. Jezeli zaczolbym mu wciskac do dojde do 14. Jeden z tych kodow to cos ns temat ''trybu serwisowego'' ale jest tyle wersji ze nie wiem

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Witam wszystkich serdecznie. Posiadam PT Crusera 2.2 crd o przebiegu 150tys . Wszystko wydaje sie ok, przyspiesza normalnie, nie kopci jezeli mu nie wcisne do ''deski''(zaczyna dymic powyzej 3.5 tys) . Wolne obr normalne, odpala normalnie. Nie swieci sie rzadna kontrolka. Tyle , ze zrobilem test kluczykiem i na desce rozdzielczej wywalilo mi cztery kody ;P1685, P1652,P0070,P1511. dodam ze nawet jezeli jezdze ekonomicznie i delikatnie spalanie nie schodzi ponizej 10 litrow w miescie. Jezeli ktos moglby mi cos podpowiedziec bede wdzieczny . Dziekuje z gory.
moze by wykasowac te kody komputerem i poczekac az pojawia sie kolejne i wtedy odczytać?

MRBAR

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Ostrow wilkopolski
Wojek google ma po. 3-4 rozne interpretacje kazdegonz tych kodow. Udalo mi sie znalezc jedena wspolna dla 2.2 crd P1511 mowiaca , ze jest w ''back up''trybie. I cos o jakims czujniku cisnienia paliwa. Ale to czysta zgadywanka

DyziekVW

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
Prudnik Opolskie
Spalanie 10/100 i "prawdziwy amerykański pożeracz ropy" hahahaha jak to strasznie do siebie nie pasuje , pożeracz i amerykański to jak przekracza 20/100 i to zazwyczaj grubo ;)

Co do kodów w Autodacie nie wystepują, są tylko P0 i P02

DyziekVW

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
Prudnik Opolskie
To, że mercedes to o niczym nie świadczy, bo to nie są wcale jakieś rewelacyjne auta.Chrysler oczywiście w automacie?
Zależy jak jeździsz i jak duże miasto (korki, predkości). U mnie gdzie korków nie ma i jeździ sie spokojnie taki sam Chrysler Cruiser 2.2crdi zamyka sie w 8l/100km, natomiast w trasie chodzi bliżej 7

Do góry Bottom