• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Pt Cruiser -prawdziwy amerykanski pozeracz ropy

MRBAR

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Ostrow wilkopolski
Witam wszystkich serdecznie. Posiadam PT Crusera 2.2 crd o przebiegu 150tys . Wszystko wydaje sie ok, przyspiesza normalnie, nie kopci jezeli mu nie wcisne do ''deski''(zaczyna dymic powyzej 3.5 tys) . Wolne obr normalne, odpala normalnie. Nie swieci sie rzadna kontrolka. Tyle , ze zrobilem test kluczykiem i na desce rozdzielczej wywalilo mi cztery kody ;P1685, P1652,P0070,P1511. dodam ze nawet jezeli jezdze ekonomicznie i delikatnie spalanie nie schodzi ponizej 10 litrow w miescie. Jezeli ktos moglby mi cos podpowiedziec bede wdzieczny . Dziekuje z gory.

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
ciężko się powstrzymać bo sam się o to prosisz... kody błędów to nie diagnostyka. Jak nie ogarniasz to jedź do kogoś kumatego, podłączy sprzęt, będzie miał opisy błędów i zrobi jazdę próbną z podglądem parametrów. Bez tego pozostaje nam tylko z Ciebie łacha drzeć ;)

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
mój Espace dci jak przyspieszam pokazuje ponad 30 na 100km, a jak puszczę gaz to zero... chyba zepsuty i se posta założę :D

brzozaayz

SuperMechanior
Punktów
161
To pikuś moja Vette C6 V8 jak dostanie w palnik to 99.9 L / 100 Km a i tak mniej pali jak golf VR 6 zimą.

MRBAR

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Ostrow wilkopolski
Po co tu jestescie? W zasadzie macie o czyms pojecie? Tylko na polskich forach mozna znalezc taka kumulacje pajacow. Zadalem tylko pytanie czy ktos zna te kody dokladnie. Oczywiscie - nikt nie zna ale COS trzeba napisac. Taka kumulacje debilizmu mozna u

brzozaayz

SuperMechanior
Punktów
161
Kumpel ma Linckolna jeszcze na gaźnikach wlałem za 200 to jeździłem pół godziny i zdechł

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
OOO cos wiem o lincolnie ... potfurrrr robiony byl remont silnika a mnie poproszono o regulacje wtrysku sterownik na wielkich kosciach mase potncjometrów regulacyjnych i tak było wlalismy 20 l dwa razy wokół osiedla i po paliwie ...

A tak na marginesie to co chcesz Google nie boli ? mamy internetowo naprawić ? nie naprawiamy internetowo , pomagamy w rozwiazaniu konkretnego problemu a nie samochod nie zapala co to moze być ?

Ostatnia edycja:

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Po co tu jestescie? W zasadzie macie o czyms pojecie? Tylko na polskich forach mozna znalezc taka kumulacje pajacow. Zadalem tylko pytanie czy ktos zna te kody dokladnie. Oczywiscie - nikt nie zna ale COS trzeba napisac. Taka kumulacje debilizmu mozna u
A ty masz pieniądze czy jesteś biedny ? Jesteś skąpy czy normalny? Jedź do warsztatu, do kogoś z komputerem PORZĄDNYM i ci odczyta co tam masz tutaj akurat na tym forum trafiłeś na GWT czyli grupę wrednych typów, my z siebie nawzajem się nabijamy a co dopiero z sebixów ...

Do góry Bottom