• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Pytanie odnośnie wycieku płynu chłodniczego.

Daniel0612

Początkujący
Punktów
0
Mam pytanie odnośnie takiej sytuację na spodzie w zbiorniczeku wyrownawczym zrobiła mi się dziorka wielkości jak by ktoś igielka przebił i przy ciśnieniu wiadomo ucieka jak że strzykawki płyn i tu pytanie czym to za latać bo naprawde jest to minimalna dziorka niezauważalne prawie gołym okiem czy poprostu przytopic tam trochę plastiku chętnie czekam na jakąś poradę od bardziej orientujacych w tym temacie pozdrawiam.

gd_1985

SuperMechanior
Punktów
38
Miasto
Radom
Ty poważnie?
Ta dziura sama się pojawiła czy coś ją zrobiło? Była na zgrzewie czy jak ?
W plecach mnie coś łupie i czuję że to nie koniec o tak poprostu

Daniel0612

Początkujący
Punktów
0
Przytopieto lutownicza bo naprawde malenka dziorka później dam ta masę klejaco uszczelniająca app.

Bo wiem że jakbyla by to jakaś dziorka sensu nie ma ale jej nie widać dopiero jak leci także wiesz

narciarzyk

Nowy
Punktów
0
...a ja mam podpowiedż ---Poxipol....Kropelka ...Soudalflex ...Poxilina do plastiku ,,,różnego rodzaju silikony i masy uszczelniające...Możesz również podtopić na gorąco lutownicą (jeżeli masz doświadczenie --bo inaczej można się poparzyć ) ,a póżniej czymś zasmarować ,,,możesz za niewielkie pieniądze kupić drugi zbiorniczek ,,,możesz zastosować żywicę epoksydową iiiiiii wiele innych sposobów aby zamknąć temat :playful: !

Musisz uważać bo niektóre kleje mogą reagować z płynem chłodniczym

Daniel0612

Początkujący
Punktów
0
Miałeś rację przy rozszlifowaniu papierem okazało się że jest pekniete na zgrzewie po długości nie pozostaje nic innego jak chyba wymienić zbiorniczek bo z czasem będzie powiększać pewnie nawet przy zaklejeniu co wy Na to?

pawcar

SuperMechanior
Punktów
955
Miasto
Manchester
Jakiej firmy proponujecie pojemniczek wyrównawczy?

polecam taki :D

Do góry Bottom