• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Pytanie w sprawie koła dwumasowego

Kacper27

Początkujący
Punktów
0
Zwracam się z ogromną prośbą do Panów mechaników o ocene koła dewumasowego z linku poniżej czy kwalifikuje się do wymiany?

Auto trafiło na skrzypiący pedał sprzęgła przy wciskaniu ale po demontażu skrzyni mechanik stwierdził że koło dwumasowe ma duży luz....

Co Wy na to?

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
719
problem w tym ze to ja ją kupowałem i jakoby gwarantuje za swoja robote i gościa mało interesuje gdzie ją kupiłem, gdyby on kupował byłoby prościej (kolega mi doradzał, ze klienci sami kupują Dumasy właśnie ze względu na takie przypadki). no bo upewnienie sie, ze jest dobra należy do mnie skoro w teorii to moje zrodlo z którego nabyłem .. sam nie wiem jak na to patrzeć ,ale nie wiem czemu tylko na zimnym hałasuje rzekomo, on dziś był u mnie i cichutko pracował bo był nagrzany dlatego ma zostawić na noc we wtorek tylko nie wiem czego tam szukać

pawel2296

SuperMechanior
Punktów
108
Jeżeli dźwięk dobiega z okolic dwumasy to nie pozostaje nic innego jaki zrzucić skrzynie, obejrzeć to koło dwumasowe i jeżeli nic nie widać to oddać na reklamację. Przynajmniej ja w takim przypadku tak bym zrobił. Skoro Ty kupowałeś części to Ty jesteś gwarantem dla klienta bez względu na to czy wina leży przy nieprawidłowym montażu czy w wadliwej części.

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
719
Mam juz dwa do kolekcji. Jeden wpada w wibracje, zamówiłem juz poduszki ale pewnie nie pomoże, a drugi tak jak pisałem rano stuka. oba 2.0 tdi chyba juz nie bede kupował dwumas na siebie

Radmor

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
434
chyba juz nie bede kupował dwumas na siebie
Może faktycznie nie kupuj na siebie ...Wiesz --jest coś na rzeczy .Znam taki przypadek że klient ma ciągłe problemy z tylnymi mostami (w Mercedesach z lat 1995--2008))obojętne jaki model i rocznik . Jak kupi takie auto --to już niemalże wiadomo że tylny most trzeba robić ....tak owego klient prześladują tylne mosty ;) !

gtszudi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
987
Miasto
Pruszcz Gdański
prosta sprawa , jak zimny stuka , to zimny odpal , na neutralu sprawdz czy stuka i czy na D stuka. jesli napiety na D przestaje to dwumas reklamacja niestety. w golfie u siebie mam identyko , wystarcza 2 -3 minuty i robi sie cicho , kiedys na szkoleniu facet powiedzial ze to kwestia jak dwumas zlapie temp i smar lepiej rozrzuca wewnatrz

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
719
Jest dokładnie tak jak piszesz narazie zabrał będzie się zastanawiał. Dostał gwarancje i może będzie sprzedawał go bo nie chce czekać 2 tyg na rozpatrzenie a ja nie chce znów wyciągać.

Do góry Bottom