• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Radio Dacia Sandero

braji11

Początkujący
Punktów
0
wyciągnij radio i głębiej łape włóż, one przeważnie daleko nie siedzą, a tak po za tym robiłeś próbę ciągłości przewodu? Czy tylko sprawdzałeś czy jest napięcie 12v?
Sprawdzałem tylko napięcie na kostce bo nie chciałem ciąć przewodów a nie mogłem właśnie dojść do drugiego końca i nie wiem dokąd on prowadzi żeby najprościej się do niego dostać.
Automatyczne połączenie postów:

trzymając palec na kablu i przesuwając w nim w kierunku przeciwnym do wtyczki :D
Encore miał na myśli czy przypadkiem nie masz tam jakiejś przejściówki- adaptera z dodatkowym bezpiecznikiem

model...

i ponowie pytania:
No na początku nie ma żadnego bezpiecznika nie wiem jak dalej bo w pewnym miejscu już nie da się dalej sięgnąć

Bezpieczniki są całe przynajmniej te przy kierowcy

Tak renowkowe

Zapalniczka działa

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
580
Sprawdzałem tylko napięcie na kostce bo nie chciałem ciąć przewodów a nie mogłem właśnie dojść do drugiego końca i nie wiem dokąd on prowadzi żeby najprościej się do niego dostać.
Automatyczne połączenie postów:

No na początku nie ma żadnego bezpiecznika nie wiem jak dalej bo w pewnym miejscu już nie da się dalej sięgnąć
Sprawdź podpunkty Drugiego (nick na forum) oraz jak sprawdzałeś to napięcie? sondą od czoła do kostki iso czy od tyłu? pociągnij trochę mocniej przewody ręką czy nie są poluzowane, sprawdź kostę iso(adapter), ustaw miernik na 20V- i sondę od tyłu wciskaj nie od przodu, masę z kostki też weź nie z obudowy radia tylko z przewodu, może masz problem z masą a nie napięciem 12V

Do góry Bottom