• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Radio opel corsa D

Mariusz079

Początkujący
Punktów
2
Miasto
Oleśnica
Witam wszystkich serdecznie. Prośba do znawców. Zakupiłem chińskie radio Model 7011XGPS-A10 z przeznaczeniem do opel corsa d . Oczywiście między innymi opel corsa . Noi zaczęły się schody
1. Charczą głośniki
2. Nie mogę połączyć z kierownicą
3. Strasznie słabo łapie radio ( oryginalne stare odbierało super )
Proszę o pomoc .
IMG_20230325_161518_694.jpg IMG_20230325_161526_519.jpg

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
581
Nie pomogłeś
A co ma ci napisać? Chu,,wy wzmacniacz w tym radiu i półprzewodniki i tak ci odbiera radio w aucie? Chciałeś tanio to masz tanio, kupiłbyś radio dedykowane do opla Touch&Connect to nie miałbyś takich problemów.

Mariusz079

Początkujący
Punktów
2
Miasto
Oleśnica
Powiedział co wiedział . Prosiłem o pomoc . Wiem co kupiłem i chce teraz z tego wybrnąć. Gdybym był elektromechanikiem może nie kupiłbym go a że jestem stolarzem to mam prawo się nie znać . Proste

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
581
Powiedział co wiedział . Prosiłem o pomoc . Wiem co kupiłem i chce teraz z tego wybrnąć. Gdybym był elektromechanikiem może nie kupiłbym go a że jestem stolarzem to mam prawo się nie znać . Proste
Jaki rocznik auta w ogóle?

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
581
Powiem ci tak, te radia są bardzo felerne i bardzo dużo ludzi zgłaszało problemy z nagłośnieniem, źle sprzężonym mikrofonem a o kemerce nie wspomnę ( w ogóle nie dzialały lub wyłączały sie po jakimś czasie, dodam, że twoje auto ma szynę CAN gdzie wszystkie funkcje w tym sterowanie kierownicy odbywa sie po niej, a ten model radia a CAN to totalna porażka( nawigacji jak to mozna nazwać ze śmiechem gdzie też działa a raczej nie działa poprawnie) Jedynie rozwiązanie w tym przypadku, jak kupiłeś w PL oddaj je w cholere i kup cos oryginalnego a masz pewność działania poprawnie.. To takie moje zdanie czytając specyfikację tego niewypału i opini uzytkowników. (podaja podobne problemy z radiem co wymieniłem. Elektronicznie nic nie zrobisz, taki urok felerny egzemplarzy.

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1600
no to jeszcze raz: radio chińskie, pewnie z tych najtańszych. to jest główny problem.

słabo gra? jeżeli dobrze podłączyłeś głośniki to niestety tu innej ma innej opcji: radio tak gra
słabo odbiera stacje fm? może być minimalnie (!) lepiej jak antena będzie zasilana. ale nie licz na cud
sterowanie z kierownicy. trzeba podłączyć pod can w samochodzie. ale ja osobiście bym się bał żeby niczego nie uszkodziło, popaliło w aucie.

sprawdziłem tak przy okazji parametry tego radia
ram 1GB, rom 16GB, do tego procek Allwiner 1.3GHz. czy to naprawdę działa pod androidem 10 i nie muli?

Mariusz079

Początkujący
Punktów
2
Miasto
Oleśnica
Reszta działa i to super . Dziękuję za pomoc. Może znajdę w Oleśnicy jakiegoś elektromechanika co mi to poprawi.

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
581
Reszta działa i to super . Dziękuję za pomoc. Może znajdę w Oleśnicy jakiegoś elektromechanika co mi to poprawi.
Co niby ma ci w tym radiu naprawić? Wymienić całe radio na inne? wyrzucanie kasy w błoto a na koniec kupisz inne lub będziesz z takim jeżdził.

Pangia

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
315
Miasto
Rakszawa
To się czyta opinie na Aliexpress czasem, zanim się zamówi. Albo na grupkach na Facebooku pyta, bo jeśli chodzi o kupowanie elektroszmelcu z Chin, to polaki nie mają sobie równych.

Mariusz079

Początkujący
Punktów
2
Miasto
Oleśnica
Jak mnie denerwują takie mądrale. Forum jest żeby pomóc żeby się coś dowiedzieć na dany temat a nie jeden z drugim mądrości prawią . .

Davpod

SuperMechanior
Punktów
158
Właśnie wszyscy starają się pomóc takim jak ty matołom żeby więcej nie kupowali gówna i nie tracili kasy oraz nie uszkadzali sobie samochodów ale jak widać nawet tak prostej rzeczy nie potraficie zrozumieć.

Davpod

SuperMechanior
Punktów
158
Poprostu nie pisać, ale to pewnie za trudne.

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
581
Mariusz po prostu chce odpowiedzi podłącz to i to i będzie grało, radio gówniane i do śmieci i tyle w temacie, my jesteśmy w błędzie bo tak Pan Mariusz mówi i już!

Davpod

SuperMechanior
Punktów
158
Tak naprawde to bezsensu staramy się to wytłumaczyć... niech robią po swojemu bo to w zasadzie później więcej roboty dla nas na warsztacie. Kolejny przyjedzie i będę miał co naprawiać. A tak to starasz się wytłumaczyć to mają focha jak 5 latek i tupią nóżką.

Do góry Bottom