• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Regeneracja przekładni kierowniczej (ślimakowej)

sad_madman

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Sieradz/Łódź
Witam. Szukam jakiegoś zakładu, który wykona regenerację przekładni ślimakowej. Oczywiście zwracam się z tym pytaniem tutaj na forum bo liczę, że ktoś podpowie jakiej firmy warto to zlecić. Najlepiej gdyby to w centralnej Polsce. Znalazłem dwie oferty ale jak się kurcze okazuje, nie mogę nawet napisać jakie bo od razu temat traktowany jest przez jakiegoś nadgorliwego moderatora jako reklama. Oczekuje tylko pomocy użytkowników a jestem traktowany jako spamer. Dziękuję bardzo.

Jeżeli ktoś mógłby polecić jakąś firmę to proszę o namiary.

Przekładania kierownicza jest od BMW E34 520i 24V.

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
Kup uzywke, ludzie to masowo wywalaja na zlom wiec kupisz za grosze.

Punktów
0
zgadzam się z poprzednikiem. Lepiej zregenerowac. Kupujac uzywana nie wiesz tak naprawde na czym będziesz jeździł, szkoda wyrzucac pieniadze w bloto. Lepiej zawieźć lub wysłać do przekladnia com w Pabianicach i tam się tym zajma

Czacza

Bywalec
Punktów
4
Miasto
Żory
www.tech-mobil.pl
Jest taka firma w Bytomiu, z której usług korzystam w zakresie regeneracji przekładni i dają radę. Regenerują też wahacze ( w sensie prasują nowe sworznie, co czasem ratuje życie przy starych i/lub nietypowych autach). Nazwy nie podam, bo będzie reklama. Nie mam z nimi nic wspólnego, po prostu jestem zadowolonym klientem.

szachu41

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
728
Miasto
Ząbki
www.mechanikazabki.com.pl
Kolego widzę że jesteś z okolic Łodzi. Na ul Dunikowskiego jest firma Dynamica. Współpracuję z nimi i jestem w pełni zadowolony

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
To jest PRZEKŁADNIA slimakowa. O ile regenracja magla przez jego uszczelnienie, uzupelnienie ubytku na listwie chromem lub molibdenem jest wykonalna o tyle robienioe tego w przekladni jest po prostu drogie. Ale jak kto woli:)

sad_madman

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Sieradz/Łódź
Nie wiem czy coś jest ze mną czy z tym forum. Pytanie wyraźnie brzmi "gdzie to zlecić" a nie czy to jest tanie czy drogie. Rozumiem, że lepiej być swojego rodzaju "śmieciarzem" i szukać co chwilę na złomie przekładnie i skręcać ją śrubą regulacyjną... Bo wiadomo, że 600zł to straszny majątek, bo tyle kosztuje taka usługa.

Ps. Jak pojeżdżę kilka miesięcy to dam znać jak się spisuje taka regenerowana przekładnia, na chwilę obecną jest bardzo dobrze.

viaRenta

Nowy
Punktów
0
Miasto
Łódź
viarent.pl
Byłem w Dynamice w Łodzi i tez byłem zadowolony. Niestety sama naprawa oraz czekanie na części trochę trwało. musiałem wziąć samochód z wypożyczalni Viarent Łódź, dobrze że na miejscu chociaż, i takie lepsze marki, więc do pracy tez można było bez przypału dojechać.

Do góry Bottom