• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

regeneracja turbosprezarek ,jak zaczac

klucze RWPG

Początkujący
Punktów
0
witam , jak w tytule , jak mozna zaczac regenerowac turbiny od aut, mam lokal lecz co do wiedzy o regenracji to jest ksiazkowa, jakiego sprzetu urzadzen diagostycznych mozna uzywac do regeracji turbin turbosprezerek, a jesli kupic to gdzie i za ile ? moge dodac tyle rozebrac i zlozyc kazdy umie, ale zapomniec srubki czy podkladki to juz talent...

Sojer

Początkujący
Punktów
7
Miasto
Mielec
Napewno że sprzętu będzie ci potrzeba wyważarki do wirników, piaskarki, myjka ultradźwiękowa też by nie zaszkodziła, dobre imadlo przede wszystkim, zestaw kluczy wiadome. I jakiś mechanik z doświadczeniem też by się przydał

pawel_s

Nowy
Punktów
0
Miasto
Mielec
www.dpf.mielec.pl
Konkurencja jest duża :) Kolega powyżej (Sojer) dużo napisał. Na pewno chyba na początek najlepiej zatrudnić się w firmie która to robi a później... robić samemu, proste :)

maciej86

Gaduła
Punktów
7
Te regenerowane turbiny to się nadają.. Ile tych turbin "regenereowanych" nie zakladam (mam na mysli o zmiennej geometrii sterowanych pneumatycznie) to żadna nie trzyma parametrów i trzeba ją doregulowywać sztangą i ogranicznikiem. Większość tych regeneracji to sprowadza się do naprawy wirnika i koniec.. Taką regeneracje to wykonam sam, kupie korasa za 30% ceny regeneracji przekładam i jest gitara.

dimitriew

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
615
Miasto
Radom
Widzę, że grubo chcesz się zabawić. U mnie jest 4 agentów co robią turbiny pare lat i tak szczerze sprzet mają tylko wiedzy w tej materii im brak.
Zacznij w dobrej kolejności ten biznes.

Rokers

SuperMechanior
Punktów
69
Miasto
Ostrołeka
Myślałem sam nad tym swojego czasu.
Wydaje mi się , że ciężko wbić się na rynek i zdobyć renomę.
Za dużo już tego.
A do tego klient chce jak najtaniej. Czyli części z ryżu .
I weź dawaj na to gwarancję?
Do tego gwarancja nawet na dobrze zrobioną turbinę może być problemem bo cholera wiek kto i jak to zamontuje . No i kondycja silnika?

JA sobie podarowałem...

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Najlepsze jest to, że jak robią to 95% zakładów nie jest w stanie sprawdzić ile faktycznie wydmucha turbo po "regeneracji"

Do góry Bottom