Witam mam pytanko dotyczace regulacji zaworów W oplu astrze g 2003 r 1.6 16v Xep 103km LPG
reguluje sie je płytakmi czy szklankami ??z moich informacji wychodzi ze plytkami ale pod czas sprawdzania luzow jakoś nie dostrzegłem płytek
tez wyskakuje mi bład p0170 -nieprawidłowa korekcja dawki paliwa (blok cyl. 1) wszystkie parametry wgladaja ok auto tez jedzie ok mimo palacej sie kontrolki gdy ja skasuje to nie raz zrobie z 300km i kontrolka sie nie zaswieci a nieraz po 80 km sie zaswieci wiec moze ten bład pojawia sie przez zbyt duże luzy zaworowe ?? dodam ze auto mam nie dlugo czyli jakis miesiac i musialem juz naprawiac ecu podczas uszkodzenia sterownika auto nie chcialo jezdzic po rozgrzaniu nie reagowalo na pedal gazu wywalało blad staly przepustnicy i nieciagły czujnik polozenia wałka po naprawie sterownika auto zaczeło smigac ale zaczelo sporadycznie wywalac ten bład p0170.
ps luz zaworow na dolocie powinien wynosic 25 a na wylocie 30??
Takie mam luzy na zaworach
dolot cyl 1 ..25..25 cyl 2 ...25..30 cyl 3..30...30 cyl..4..30..30
odlot cyl1...35...50..cyl2 30..30 cyl3. 30..30 cyl4..30...30<--Moze ktoś sie połapie w tym co tu napisałem pozdrawiam..
reguluje sie je płytakmi czy szklankami ??z moich informacji wychodzi ze plytkami ale pod czas sprawdzania luzow jakoś nie dostrzegłem płytek
tez wyskakuje mi bład p0170 -nieprawidłowa korekcja dawki paliwa (blok cyl. 1) wszystkie parametry wgladaja ok auto tez jedzie ok mimo palacej sie kontrolki gdy ja skasuje to nie raz zrobie z 300km i kontrolka sie nie zaswieci a nieraz po 80 km sie zaswieci wiec moze ten bład pojawia sie przez zbyt duże luzy zaworowe ?? dodam ze auto mam nie dlugo czyli jakis miesiac i musialem juz naprawiac ecu podczas uszkodzenia sterownika auto nie chcialo jezdzic po rozgrzaniu nie reagowalo na pedal gazu wywalało blad staly przepustnicy i nieciagły czujnik polozenia wałka po naprawie sterownika auto zaczeło smigac ale zaczelo sporadycznie wywalac ten bład p0170.ps luz zaworow na dolocie powinien wynosic 25 a na wylocie 30??
Takie mam luzy na zaworach
dolot cyl 1 ..25..25 cyl 2 ...25..30 cyl 3..30...30 cyl..4..30..30
odlot cyl1...35...50..cyl2 30..30 cyl3. 30..30 cyl4..30...30<--Moze ktoś sie połapie w tym co tu napisałem pozdrawiam..