• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Regulacja zaworów opel astra g 1.6xep

punciak15

Gaduła
Punktów
9
Miasto
łodzkie
Witam mam pytanko dotyczace regulacji zaworów W oplu astrze g 2003 r 1.6 16v Xep 103km LPG
reguluje sie je płytakmi czy szklankami ??z moich informacji wychodzi ze plytkami ale pod czas sprawdzania luzow jakoś nie dostrzegłem płytek:) tez wyskakuje mi bład p0170 -nieprawidłowa korekcja dawki paliwa (blok cyl. 1) wszystkie parametry wgladaja ok auto tez jedzie ok mimo palacej sie kontrolki gdy ja skasuje to nie raz zrobie z 300km i kontrolka sie nie zaswieci a nieraz po 80 km sie zaswieci wiec moze ten bład pojawia sie przez zbyt duże luzy zaworowe ?? dodam ze auto mam nie dlugo czyli jakis miesiac i musialem juz naprawiac ecu podczas uszkodzenia sterownika auto nie chcialo jezdzic po rozgrzaniu nie reagowalo na pedal gazu wywalało blad staly przepustnicy i nieciagły czujnik polozenia wałka po naprawie sterownika auto zaczeło smigac ale zaczelo sporadycznie wywalac ten bład p0170.
ps luz zaworow na dolocie powinien wynosic 25 a na wylocie 30??
Takie mam luzy na zaworach
dolot cyl 1 ..25..25 cyl 2 ...25..30 cyl 3..30...30 cyl..4..30..30
odlot cyl1...35...50..cyl2 30..30 cyl3. 30..30 cyl4..30...30<--Moze ktoś sie połapie w tym co tu napisałem pozdrawiam..

punciak15

Gaduła
Punktów
9
Miasto
łodzkie
to jest silnik twinport i np w tolerancedata,podaja ze sie reguluje .tak slychac delikatne cykanie.

Do góry Bottom