• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

regulator paliwa montaż

mekt

Początkujący
Punktów
0
Dzień dobry, borykam się z problemem niskiego ciśnienia na listwie. Silnik z20net 2.0t benzyna, regulator na listwie i nowa pompa nabija 2.2-2.4bar.
Regulator paliwa jakiś czas temu wymieniałem i nie pomogło. Później trafiłem na info o montażu regulatora. Ma być montowany tak żeby te zaznaczone otwory pokrywały się z tymi w gnieździe? Powiem szczerze, że przy mojej wymianie nie zauważyłem albo nie zwróciłem uwagi na jakieś otwory w gniezdzie. Do tego dochodzi tam też filtr siatkowy. Trzeba wszystko ustawić tak by był pełen przepływ? Może to tłumić ciśnienie paliwa?
pzdr

Załączniki

• regulator.PNG
    regulator.PNG
    250 KB · Wyświetleń: 13

nanab

SuperMechanior
Punktów
478
Miasto
Bydgoszcz
Jakby te otwory były zapchane to by dawał za duże ciśnienie. Gdzieś cieknie albo coś po drodze zapchane.

mekt

Początkujący
Punktów
0
Jakby te otwory były zapchane to by dawał za duże ciśnienie. Gdzieś cieknie albo coś po drodze zapchane.
Dziekuje za odpowiedź. W baku z wężów nie cieknie i około listwy też sucho. Filtr wymieniany i wtryski też. Ręce mi opadają bo zastanawiam się nad kolejna pompa.
A może być wina softu? Jest tam program na stage1

mekt

Początkujący
Punktów
0
13.7V bodajże na aku, ponad rok temu wymieniany. Zapodawałem zasilanie bezpośrednio z aku i taki sam pomiar 2.2-2.4bar, czyli przekaźnik raczej sprawny. Stara pompa była ori, nową kupiłem boszke. Moglibyście coś jeszcze mi poradzić przed zakupem kolejnej pompy? Zdarzały się Wam przypadki uwalonych nowych pomp?

A prądu jej nie brakuje?

Nanab pisałeś jeszcze, że może coś jest zapchane po drodze. Jakiś syf w którymś przewodzie mógł zrobić zator i blokuje ciśnienie? Wypiąć filtr paliwa i od strony pompy dmuchać powietrzem a potem od filra w góre i gdzieś tam przy listwie odpiąc węża i ponownie powietrzem?

Do góry Bottom