• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Renault Espace 4 2003r. Brak zapłonu.

Auto-Tech

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
477
Po co koszty nowej jak te tez mozna dopisac.
Myślę że autor już będzie miał problem w postaci braku sprzetu do kodowania kart w Espace a gdzie tu mowa.

Swoją drogą i nie na temat ale przeczytałem cały watek i uwielbiam takie tematy gdzie klient "wie" co jest zepsute, założy temat z zapytaniem ale będzie wciskał innym swoją rację. Misiek już dawno ci napisał zostaw blokadę w spokoju. Nie wierze że w Rzeszowie nie ma gościa co to zgra w parę minut od ręki z dojazdem. Będąc w posiadaniu clipa i noża diagnoza maks 10 minut szkoda że wcześniej nie widziałem tematu bo nacykalem już renowek na problemy z kartami i czytnikami blokady też

Markson43

SuperMechanior
Punktów
171
Miasto
Rzeszów
Spokojnie....już wczoraj wyciągnąłem pin poprzez clipa ale jak zacząłem przedstawiać karty a mam jedną która nie włącza zaplonu to clip wywalił komunikat że czytnik nie odpowiada i sprawdzić połączenia. Już idzie do mnie inny czytnik i PCF.Jak pisałem wczesniej mam clipa który się rozłącza więc proszę o wyrozymialosce.

Markson43

SuperMechanior
Punktów
171
Miasto
Rzeszów
Oto foto z dopisywania karty....

Załączniki

• 20180318_181230.jpg
    20180318_181230.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 37

buli.31

SuperMechanior
Punktów
140
Miasto
BYDGOSZCZ
Podczas proby napraw auta sprawdzles przewody miedzy uch a czytnikiem a morze uch zrobiło pa pa skoro czytnik sprawdzony

Markson43

SuperMechanior
Punktów
171
Miasto
Rzeszów
Ja czytnika nie sprawdzałem tylko wysyłałem do sprawdzenia z kartą i blokadą.
A przewodów nie sprawdzałem bo wszystko padło na blokadę potem na kartę a teraz na czytnik i UCH.
Nie jest takie proste aby dostać się do UCH bo chyba trzeba sciągać cały kokpit !! Ale jak trzeba będzie to ciągnę.
Ale czekam na inny czytnik i PCF.

SEBA XX

SuperMechanior
Punktów
86
Miasto
Puławy
Jak znajdziesz wszystkie srubki to w pol godziny spokojnie ogarniesz zdjęcie deski.

Markson43

SuperMechanior
Punktów
171
Miasto
Rzeszów
No powiem że na samym początku próbowałem ją drzeć.W necie jest gdzie są śrubki ale i tak nie chciała iść i dałem spokój.Bardzo trzyma tu pod radiem i gdzie hamulec ręczny.

Dostałem dziś drugą kartę i nadal to samo kupa!
Ale mnie zastanawia dlaczego w obu kartach nie działa zamykanie i otwieranie auta?A z klawisza wewnątrz auta zamykanie i otwieranie działa .
Może jednak UCH padło?
Piloty są ok bo mam tester pilotów no i dioda w karcie pięknie mruga.
Jak dostanę drugi czytnik to zostaje tylko demontaż kokpitu i UHC do przeglądu.
Moim zdaniem obydwie karty na raz nie mogły paść.A kolega mówił że odpalał obydwoma kartami i auto paliło tylko musiał czasem parę razy wsadzić bo nie trybiło coś i zapłon się włączał ale przycisk START nie działał.

Markson43

SuperMechanior
Punktów
171
Miasto
Rzeszów
Nie...bo czekam na przesyłkę w której mają być dwa czytniki,obudowa karty i czysty PCF.
Ale jak pech to pech....przesyłka wróciłą spowrotem do nadającego bo dał nie dokładny adres....:(
Czekam dalej.Pewnie w czwartek przyjdzie.

Markson43

SuperMechanior
Punktów
171
Miasto
Rzeszów
AUTO JEDNAK SIĘ PODDAŁO :)
Uszkodzony czytnik kart ALE....nie języczki które się często odłamują ani microstyki tylko elektronika.
Auto naprawione dzięki forumowiczowi z tego forum MTM.

Mam dalsze problemy ale już sobie z nimi poradzę.
1.Licznik raz działa raz nie....przelutowałem ale płytka dwustronna i muszę zrobić grubszą operację.
2.Blokada kierownicy..muszę drzeć kokpit jednak bo reszta blokady siedzi w kolumnie i jest zatrzaśnięta.

Markson43

SuperMechanior
Punktów
171
Miasto
Rzeszów
No auto zrobione do końca.Z lutowaniem licznika dałem sobie spokój bo trzeba było odlutować wyświetlacz a bałem się że coś mi wyjdzie nie halo i kupa.A auto nie moje tylko kolegi.
Dałem do zrobienia 200 zł.Ale pod wyświetlaczem trzeba było prawie wszystko przelutować więc nie żałuję.
Reno teraz pali od razu po naciśnięciu przycisku START a przed tą naprawą z opóżnieniem.
Wymieniałem czujnik świateł cofania bo się roztopił :)
No....nauczyłem się paru ciekawych przypadków jak by mi się znów trafiło coś takiego.....Boże chroń :)
Kupiłem też Clipa następnego bo z tym co mam nie da się współpracować.

Punktów
0
Po wsadzeniu karty miga szybko kontrolka czerwona w liczniku czyli ta co miga jak się zamknie auto.
Brak zapłonu i rozruchu auta.Działają szyby,lusterka,ośw.wnętrza.
Czy uszkodzona blokada kierownicy może mieć taki skutek bo ktoś ją zerwał lub sama się uszkodziła bo po ruchu kierownicą słychać straszny rzegot i rusza się cała blokada kierownicy?
Witam. Znalazł Pan przyczynę ? Mam tak samo jak Pan

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1545
Witam. Znalazł Pan przyczynę ? Mam tak samo jak Pan

czy zadałeś sobie choćby trochę trudu przeczytania odpowiedzi?
autor wątku pięknie opisał:

AUTO JEDNAK SIĘ PODDAŁO :)
Uszkodzony czytnik kart ALE....nie języczki które się często odłamują ani microstyki tylko elektronika.
Auto naprawione dzięki forumowiczowi z tego forum MTM.

Mam dalsze problemy ale już sobie z nimi poradzę.
1.Licznik raz działa raz nie....przelutowałem ale płytka dwustronna i muszę zrobić grubszą operację.
2.Blokada kierownicy..muszę drzeć kokpit jednak bo reszta blokady siedzi w kolumnie i jest zatrzaśnięta.

Do góry Bottom