• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Renault Fluence 2010r 1.5 dCi 86km Delphi 220k km

Maciej Bieleń

Bywalec
Punktów
10
Miasto
KtoToWie
Witam,
Problem z obrotami biegu jalowego, tez w okolicach do 1800rpm odczuwalne na postoju dziwne poszarpywanie cos jakby silnik mial missfire.
Podczas jazdy 1,2 bieg czuc ubytek mocy, szarpie nie jest to straszne poszarpywanie ale czuc ze nie pracuje jednostajnie.
Nie ma zadnych bledow.
Jezeli chodzi o jazde powyzej 2000rpm nie ma zadnego problemu, dynamika jezeli mozna to tak nazwac w tym silniku...:p jedzie nie ma zadnych problemow.
Dymienie kilka razy odpalanie po nocy ale nic strasznego.

Teraz zastanawia mnie jedna rzecz, od razu zaznaczam nie mam tak wielkiego doswiadczenia jak Wy a rozdzial z common rail injection musze przeczytac jeszcze dwa razy nim zacznie miec to dla mnie wiekszy sens:p taka nauka bez praktyki ;p

Dobra do rzeczy, mam pytanie czy to mozliwe ze przez regulator cisnienia mam takie objawy ?
Wiem ze przyczyn moze byc wiele wiecej, ale chcial bym sie was poradzic zanim cokolwiek zaczne kombinowac.

Dodaje film z tego jak to wyglada, byc moze spotkaliscie cos podobnego.

Link:

"Zaznaczam ze nie zrobilem nawet jeszcze testow przelewowych, czekam na zestaw."

Bede wdzieczny za jakiekolwiek podpowiedzi badz wskazowki !

Z gory dziekuje!

Maciej Bieleń

Bywalec
Punktów
10
Miasto
KtoToWie
Niestety zaden z moich chinskich wynalazkow nie pokaze mi korekt, w poniedzialek postaram sie pozyczyc clipa.

Inna sprawa, "zresetowalem, wyzerowalem zadaptowalem" regulator przeplywu paliwa.
Wszystko wrocilo do normy, bieg jalowy takze obroty 1100,1400,1600 nie mialy juz takich wachan.
Przejechalem sie i specjalnie na 1,2 biegu w zakresie tych obrotow sprawdzilem nie mialem zadnych szarpniec silnik pracowal plynnie
Czy to z tego wzgeldu ze byl na bogatszej mieszance przez ta adaptacje?
Nie bronie sie od tego ze moga to byc wtryski 220k ewidentnie ich czas, meczy mnie tylko to dziwne falowanie, czy nie jest to podyktowane wachaniem cisnienia na listwie.
Wiem ze to wrozenie z fusow, mimo to w grupie razniej ;)

Link:

Do góry Bottom