• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

renault kangooo 1.5 dci wskażnik poziomu paliwa

pawelk

Bywalec
Punktów
1
Witam.
w trakcie jazdy wskazówka skoczyla na maksa ( jest wlane okolo poł zbiornika paliwa) a po chwili opadła na sam dół i swieci rezerwa. Wyjąłem pływak ze zbiornika i zmierzylem opór.ruszając pływakiem zmieniał sie co by wskazywalo ze z nim wszystko ok. Podpowiedzcie Gdzie dalej szukac?moze cos z przewodami?? Posiada ktoś fragment instalacji elektrycznej z której będę widział gdzie idą przewody od czujnika poziomu paliwa?? auto z 2002 roku

Misiek

Administrator
Porady
6
Punktów
2812
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
Sprawdz czy wina lezy po stronie licznika czy pompy. Polacz kable na plywaku na krotko i na wlaczonym zaplonie bedziesz widzial czy jest reakcja czy nie.

pawelk

Bywalec
Punktów
1
reakcji brak, dlatego myślę zęby najpierw sprawdzić instalacje tylko nie wiem dokąd idą te przewody:( więc przydałby się jakiś schemacik. Na mojej autodacie do tego modelu nie ma podanego schematu :/ zresztą jak do większości, mniej popularnych aut..

Misiek

Administrator
Porady
6
Punktów
2812
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
Przewody leca do licznika zapewne przez bezpieczniki. Sprawdz pod tylna kanapa, jak kable mialy sie przetarzec to najpewniej tam

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
faktycznie autodata nie ma schematów licznika do tego rocznika, ale jest schemat licznika do silnika 1.9 więc powiem ci że wg niego od licznika do czujnika biegną dwa kable, jeden jest różowy przy czujniku a przy liczniku zmienia kolor na fioletowy (kostka C nr. kabla 2), a drugi kabel jest brązowy przy czujniku a przy liczniku zmienia kolor na zielony ( kostka B nr kabla 22)
zobacz też bezpieczniki nr. 6,16,27,31 i 33 to są zasilania licznika

Do góry Bottom