Hej,
Mam problem w Seicento 1.1 ze wskaźnikiem poziomu paliwa, jest on dość dziwny
...
Gdy wyciągnę pompę paliwa z koszem itp, ze zbiornika i poruszam pływakiem to wskaźnik na desce rozdzielczej w ogóle nie reaguję (na zapłonie / uruchomionym silniku), natomiast gdy wyłączę zapłon i przykładowo pływak ustawię w pozycji 0 (pusty zbiornik) i włączę zapłon - wskaźnik pokazuję (późniejsza zmiana pozycji pływaka nie działa)..
I teraz się zastanawiam, dlaczego wskaźnik na desce pobiera tak jakby tylko w momencie przekręcenia zapłonu pozycję z pływaka, a później już ona się nie zmienia.. i tak każdym razem, w każdej pozycji pływaka próbowałem i zawsze po przekręceniu kluczyka pokazuje się ta pierwsze wartość, natomiast później się już nie aktualizuję...
Gdy podłączam multimetr do pływaka to zmienia on wartość gdy nim ruszam, wiec myślę, że on działa..
W czym może być problem ?
Pozdrawiam.
Mam problem w Seicento 1.1 ze wskaźnikiem poziomu paliwa, jest on dość dziwny
...Gdy wyciągnę pompę paliwa z koszem itp, ze zbiornika i poruszam pływakiem to wskaźnik na desce rozdzielczej w ogóle nie reaguję (na zapłonie / uruchomionym silniku), natomiast gdy wyłączę zapłon i przykładowo pływak ustawię w pozycji 0 (pusty zbiornik) i włączę zapłon - wskaźnik pokazuję (późniejsza zmiana pozycji pływaka nie działa)..
I teraz się zastanawiam, dlaczego wskaźnik na desce pobiera tak jakby tylko w momencie przekręcenia zapłonu pozycję z pływaka, a później już ona się nie zmienia.. i tak każdym razem, w każdej pozycji pływaka próbowałem i zawsze po przekręceniu kluczyka pokazuje się ta pierwsze wartość, natomiast później się już nie aktualizuję...
Gdy podłączam multimetr do pływaka to zmienia on wartość gdy nim ruszam, wiec myślę, że on działa..
W czym może być problem ?
Pozdrawiam.