Adorexx
SuperMechanior
- Punktów
- 0
Witam, od wymiany rozrządu jest problem z wskaźnikiem paliwa oraz informacją na temat ile km przejdę na tym baku paliwa. Wskaznik dzialał normalnie do chwili zatankowania, gdy dolalem paliwa ( 30l ) wskaznik zostal w tym samym miejscu i nie ma zamiaru się podnieść. Sprawdzalem licznik PP2000 i jest ok. W komputerze pokladowym nie wyswietla informacji na ten temat, same zera a raczej ----------. Jest mozliwe ze moglem nie podpiąć jakieś wtyczki ? czy raczej jest to problem natury softwerowej ? ponieważ bawilem sie sterownikiem silnika i zmienilem mu przebieg w kosci eeprom. Obstawiam ze w tym tkwi problem jednak gdy odlaczę ecu to wskaznik nadal się nie podnosi. Na tą chwile nie mam jak przywrócić oryginalnego wsadu w eeprom, ponieważ oddalem carprog na gwarancje....
Peugeot 206 2.0 HDI 2001r MUX
edit:
odpiąłem czujnik poziomu paliwa, włączyłem zapłon a wskazówka podniosła się do stałego położenia ( 1 kreska nad rezerwą ). Jest możliwość że silniczek się spalił / uszkodził i przez to też komputer nie pokazuje żadnej wartości ?
Peugeot 206 2.0 HDI 2001r MUX
edit:
odpiąłem czujnik poziomu paliwa, włączyłem zapłon a wskazówka podniosła się do stałego położenia ( 1 kreska nad rezerwą ). Jest możliwość że silniczek się spalił / uszkodził i przez to też komputer nie pokazuje żadnej wartości ?
Ostatnia edycja:
.