• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Renault Laguna II 2.2dci nie odpala

Punktów
0
Witam. Mam problem z Laguna ponieważ po złożeniu silnika z nową pompom oleju, nowym rozrządem, kołami zębatymi oraz wieloma innymi częściami nie chce odpalić. Rozrząd jest ustawiony na blokady więc nie ma opcji żeby było źle. Kręci jak szalona z tym że tak jakby nie miała sprężania.
Mam wszystko podpięte i poskręcane oprócz pasa przedniego i chłodnic.

Czy może nie odpalać przez to że nie ma wody w układzie chłodniczym???? i czemu kręci tak jakby bez sprężania???

ludo44

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
329
Pompa wtryskowa dobrze ustawiona?

Dalkowiac

SuperMechanior
Punktów
37
Miasto
Bydgoszcz
No nie to jakaś zmyłka... kto chciał robić ten silnik? Można by powiedzieć że te motory są testem na umiejętności i cierpliwość mechaników:D

Jeżeli kręci bez sprężania, to obstawiam na popychacze hydrauliczne, a może koniki się obaliły w pierwszym obrocie...

Punktów
0
Dzieki. jutro bede walczyl dalej zalatwie manometr do diesla, zrobimy diagnostyke i zobaczymy co wyjdzie.
Po przeholowaniu przez pol miasta na 5 biegu bez skutku zamknelismy warsztat i wrocilismy do domu.
Jak sadze jutro odezwe sie ponownie

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
666
Miasto
WLKP
bez wody pali takie cudo,sprawdz ustawienia-pojechałem kiedys na diagnoze bo mechanik cos grzebał przy rozrzadzie i juz nie odpalił.Moja diagnoza była zle ustawienia a on sie zarzekał ze jest dobrze ustawiony.Widziaem sie puzniej z włascicielem i mówil ze ustawił inaczej i odpalił.Jak cisnienie paliwa jest i obroty wału widzi to chyba jedynie brak kompresji pozostaje.

Do góry Bottom