• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Renault Mascott 2,8 nie ma mocy

scania111

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
radom
Witam ,Mascott 2,8 nie ma mocy ,po przegazowaniu jakiś czas ciągnie dobrze i znów wpada w brak mocy,turbina sprawdzona gruszka też ,przewody podciśnieniowe również błedy jakie łapie to 5301 (zawór regulacji ciśnienia turbo) i 3602 (monitorowanie ciśnienia paliwa) czyli różnica cisnienia ,,,od czego zacząć?????????????

Przemekkepa

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Stopnica
Nie nie razem żeby wyskoczył błąd od turbo to trzeba go chwilę przytrzymać tak na 2400 obrotów a żeby wyskoczył ten z regulacji paliwa to trzeba wcisnąć gaz opór i puścić przy schodzeniu z obrotów dopiero go sterownik zalapuje
Automatyczne połączenie postów:

Elektrykę całą przejrzałem piny podoginane i przewody posprawdzane gdzie były przetarte to zrobiłem właśnie w tym cały problem ze już tam wszędzie byłem i jak dla mnie to auto powinno latać a tu jakoś mu się nie chce

M hd

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
110
Co do turbo to czy rozwiercałeś króciec od podcisnienia , jak tak to zostaje opcja że gruszka jest źle wyregulowana lub zaworek źle dobrany.
Co do paliwa to w niektórych pompach jest filterek może on jest przypchany? Ew powrót narożny.

Przemekkepa

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Stopnica
Króciec rozwiercony sztangę i zakres geometria regulowanemu już chyba na wszelkie możliwe sposoby a zaworek niby po modelu dobrany ale pewności że taki tam powinien być to nie mam
Powrót sprawdzę jutro
W pompie filterka nie ma jedynie sitko na regulatorze ciśnienia paliwa ale jest nowy i czysty pod mikroskopem nawet go obejrzałem

Do góry Bottom