• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Renault mascott-nie odpala,trzyma immo!

krokodyl30

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Poznań
Witam.Mam problem z Mascottem 3.0 dci z 2006r.Auto przestało odpalać.Na desce świeci kontrolka immo światłem ciągłym.Silnik kręci,brak ciśnienia paliwa,obroty wału widzi.W UCH błąd can ze sterownikiem silnika.W sterowniku silnika błędów brak.Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem w takim aucie?W UCH wymieniony kontroler od can,bez zmian.

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1402
jak blad cana to wyeliminuj go,szukaj gdzie problem na canie.Niepotrzebnie wymieniales przetwornik w uch

krokodyl30

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Poznań
Dzięki za szybką odpowiedź!Czy immo może odciąć zasilanie stałe do ecu?Po zapłonie jest,stałego brak.

krokodyl30

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Poznań
Czy stały plus do ecu idzie przez jakiś przekaźnik?Posiada ktoś może schemat instalacji sterowania silnikiem do tego auta?Przydałby się napewno.

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1402
no bez schematu nie zabierałbym się za taka robote,poza konkursem kolego uzupelnij profil i daj znac czy to twoje auto czy jesteś z warsztatu,kazdemu będzie latwiej.

krokodyl30

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Poznań
O.k,uzupełnię profil.To nie jest moje auto.Na początku dostałem tylko sam sterownik silnika,na immo off.Jednak to nie pomogło i tak auto trafiło na lince do mnie.Walczę z nim już od kilku dni.Na co dzień zajmuję się typowo elektroniką,programowaniem, itp.

tomek8712

Nowy
Punktów
0
O.k,uzupełnię profil.To nie jest moje auto.Na początku dostałem tylko sam sterownik silnika,na immo off.Jednak to nie pomogło i tak auto trafiło na lince do mnie.Walczę z nim już od kilku dni.Na co dzień zajmuję się typowo elektroniką,programowaniem, itp.
Napisz proszę czy rozwiazałeś temat bo walcze z podobnym problemem 663128044

krokodyl30

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Poznań
Niestety,problem nie został rozwiązany.Właściciel zabrał auto nie odpalające.

Do góry Bottom