• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Renault Master 2.5dCi 150 Błąd df053

atynieee

Uczestnik
Punktów
0
Na początku nadchodzącego tygodnia powinienem mieć 2 wtryski na wymianę. Po wymianie dam znać co i jak. Pojemniczki o pojemności 100ml. Ale z tego drugiego leci oporowo. W ciągu maksymalnie 30s napełnił pojemnik praktycznie w całości.

Wiem, że nie powinienem pisać pod swoim postem, ale czy mógłby ktoś podać mi moment dokręcania śrub wtryskiwaczy w tym masterze? Z góry dziękuję!

Ostatnio edytowane przez moderatora:

KaoKao

SuperMechanior
Punktów
17
Miasto
Francja
Podepnę się pod temat, u mnie wyglądało to tak że wszystko było dobrze, jeździł bez zarzutu, zgasilem I po 10 min już nie odpalił, odpalił po przepompowaniu gruszką, wkręca się do 2.5 tyś i zapala się czerwony czek stop i auto gaśnie. Błąd ten sam df053, słychać klekoczące wtryski.
Na dniach auto muszę zholować bo zostało tam, nie dało się jechać i zrobię diagnostykę ale czy możliwe że wtryski tak nagle padły? Rozwiązałeś problem w swoim?

Pangia

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
342
Miasto
Rakszawa
Najpierw to pasuje mu sprawdzić ciśnienie na rampie - wtryski klekoczą, bo jest za wysokie i pytanie, czy zawór padł, czy nie daje rady go poprawnie wysterować.

KaoKao

SuperMechanior
Punktów
17
Miasto
Francja
Ja bym powiedział ze za niskie bo jak pompuje gruszka to jest w stanie się wkręcić nawet dk 4 tyś ale jak tylko przestaniesz to gaśnie, muszę transport wykombinować bo auto stoi 180km odemnie a waży ponad 3 tony.

Do góry Bottom