• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Renault Master 2021r problem z radiem. Pomocy!!!

Ryzen202

Nowy
Punktów
0
Witam. Mam problem z radiem. Zakupiłem nie dawno Renault Master z 2021r, samochód odebrałem, radio się włączyło po odpaleniu auta, wyłączyłem guzikiem i już nie chciało się włączyć, po przejechaniu około 30-40km radio samo się włączyło. Dojechałem do domu, auto zgasiłem na drugi dzień już radio nie chciało się włączyć. Odłączyłem od niego wszystkie kostki i nic, cisza. Proszę o jakąś poradę czy ktoś miał taki przypadek już?
Dodam że radio jest zwykle, bez dużego wyświetlacza.

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    2 MB · Wyświetleń: 15

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1546
Odłączyłem od niego wszystkie kostki i nic, cisza.

nooo, radio raczej tak nie zadziała bez wtyczek :D

to jest na jakiś kod?
prąd jest cały czas?
luźne wtyczki, przełamany przewód
ostatecznie zepsute radio

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
580
nooo, radio raczej tak nie zadziała bez wtyczek :D

to jest na jakiś kod?
prąd jest cały czas?
luźne wtyczki, przełamany przewód
ostatecznie zepsute radio
Spokojnie z kodem to dopiero sie jaja zaczną ja je znowu podłączy a tu sie nie wyliczy z numerów ja stawiam na zanik masy na przewodzie/obudowie lub sie radio popsuło, kijem nie wywróżysz, miernik w łapę i mierz! :)

Ryzen202

Nowy
Punktów
0
Temat zamknięty. Po rozebraniu radia, okazało się, że płytka jest cała brudna i klejąca, po umyciu i wyczyszczeniu radio zagadało.

decode

SuperMechanior
Punktów
54
radio-kody.pl
Jeden z moich kolegów z pracy zostawił włączone światła w naszej furgonetce i rozładował się akumulator. Teraz potrzebuję kodu do radia, żeby je ponownie włączyć. Zastanawiałem się, czy ktoś mógłby mi pomóc? Ostatnie 4 cyfry to U150
5875

Do góry Bottom