• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Renault Master błąd DF107

Adrik66

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Sandomierz
Witajcie po odpięciu akumulatora w Masterze i ponownym założeniu wyskoczył mi błąd DF980 jako stały reszta dała się skasować po ponownym usunięciu błędów wyskoczył mi ślad DF 107 który wisi cały czas szukałem w necie odpowiedzi ale nie ma jasnego rozwiązania

Święci się serv kontrolka wtrysku oraz check

Mieliście może taki błąd lub ewentualnie ktos ma rozpisane kody błędów

Z góry dzieki Pozdrawiam

WMserwis

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
499
Miasto
Wołomin
Df107 sterownik usterka pamięci
Co robione było w aucie ?

Adrik66

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Sandomierz
nic kolego nie było w aucie robione był odłączony akumulator na ponad 2 tygodnie i po podłączeniu wyskoczył błąd jak chciałem go odpalić po podpięciu do komputera wyskoczyło DF 980 ustawiony jako stały ( działanie czujnika wzbogacenia mieszanki )
Master 2,5 DCI 2008r 147 km

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
Weź to podepnij pod coś normalnego - opus to delphi/cdp/wow w innej skórce i renówki to tak na pół gwizdka.
Clip i naprzód.
Opis: DF107 - Nieprawidłowa informacja multipleksowa dotycząca prędkości obrotowej silnika. Podglądnij parametry rzeczywiste.
To auto ma ESP?

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
Pewnie gdzieś zielono... A gdzie to po parametrach rzeczywistych się pewnie dowiesz...
Naprawa czy wymiana części sugerując się opisem błędu czy samym numerem to przeważnie żadna naprawa... Posiadanie testera diagnostycznego nie zwalnia z myślenia a parametry rzeczywiste są po to by namierzyć usterkę. Walcz kolego.

Do góry Bottom