• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

renault master III brak grzania kabiny

MarekLeon

SuperMechanior
Punktów
0
Miasto
Biłgoraj
witam problem jak w temacie mianowicie brak ogrzewania w kabinie dopiero jak się kręci regulacja ciepło zimno w prawo i w lewo to za którymś razem zaczyna lecieć ciepłe powietrze. Dodam że jak kręcę regulacja normalnie to słychać jak silniczek pracuje natomiast ciepła w środku brak. rozbierałem panel sterujący mierzyłem potencjometr odpowiedzialny za temperaturę działa. proszę o pomoc jaka może być przyczyna

korczyniak

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Warszawa
Witam. Mam identyczny problem, może ktoś się już z taką usterką spotkał. Z góry dziękuję za pomoc.

korczyniak

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Warszawa
Ale jak pokręci się regulacją temp. to nieraz się załączy, później jest problem z wyłączeniem.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Nie koniecznie padają klapki tzn taki wielowpust to trzeba cała deskę rozbierać czasem sie wyrabia na silniku itp. Troche z tym roboty jest .

Tesla82

Nowy
Punktów
0
Miasto
Łódź
Wygląda jakby był problem z silniczkiem. U kumpla było podobnie, skończyło się na rozbiórce i wymianie.

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
827
Miasto
Gdańsk
Użyję łopaty i odkopię temat.

Mam podobną sytuację. Słychać szalejący wentylator ale nie ma w ogóle ruchu powietrza w kabinie. Ktoś może wspomóc jakimś dokładniejszym schematem??

Do góry Bottom