• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Renault Megane classic 1,6 szarpie,nie odpala

Rafał1985

Nowy
Punktów
0
Witam mam problem z Renault Megane 99r 1,6 autko zaczęło szarpać przy dodawaniu gazu i momentalnie spadają obroty auto gaśnie, o dziwo na biegu wstecznym nie ma problemu.Teraz padł akumulator i niemoge go odpalić nawet po naładowaniu akumulatora.Prosze o pomoc.

A

autozibi

Tradycyjny przypadek w Renault . Wyjmij przewody elektryczne z peszla w komorze silnika ,
głownie chodzi mi o te , które idą koło skrzyni biegów . Sprawdź je , bo często są tam skorodowane .

Rafał1985

Nowy
Punktów
0
Dziękuje Wszystkim za pomoc,paliwa jest pół baku, dziś posprawdzam przewody elektryczne z peszla,ale prawdopodobnie to wina czujnika wału podpowiada mi teść który miał ten sam przybadek rok temu u siebie w Renówce.Nie potrafie sam wymienić czujnika więc oddam auto mechanikowi i napisze co było przyczyną.Na komputerze powninien znależć błąd.Jeszcze raz dziękuje wszystkim.Ps.niewiem czy to warzne ale dzień przed awarią wymieniłem olej w silniku i filtry.

Autko odpala po wymianie czujnika ,ale zauwarzyłem że na wtrysku pierwszym dostaje w czasie jazdy powietrza i gaśnie.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry Bottom