• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Renault megane II nie kręci na ciepłym

Imiko97

Początkujący
Punktów
0
Witam, posiadam Megane 2 2003r 1.6 113km, instalacja gazowa stag, problem występuje na gazie jak i benzynie, auto nie kręci rozrusznikiem gdy jest ciepły, z rana jak jadę do pracy czy coś bez problemu odpala, dojechałem ostatnio na stacje benzynową (gdzieś 2km) i musiałem odczekać 14 minut dopiero odpalił, wszystkie kontrolki się załączają.
akumulator sprawny sprawdzany testerem

Ciurejka

Uczestnik
Punktów
5
Miasto
Nowy Sącz
Takie min na początek to sprawdzenie na samym rozruszniku (automacie) czy pojawia się +12v w momencie startu lub na na wyjściu z UPC. Jeśli tak to sam rozrusznik do naprawy. Bez takich podstawowych pomiarów to można dużo wymieniać co może być przyczyną no chyba że ktoś posiada szklana kulę.

Imiko97

Początkujący
Punktów
0
Takie min na początek to sprawdzenie na samym rozruszniku (automacie) czy pojawia się +12v w momencie startu lub na na wyjściu z UPC. Jeśli tak to sam rozrusznik do naprawy. Bez takich podstawowych pomiarów to można dużo wymieniać co może być przyczyną no chyba że ktoś posiada szklana kulę.
Problem występuje tylko na ciepłym silniku, trzeba odczekać 15-25 minut i auto odpala bez problemu, wyjeżdżałem z garażu jakoś mi zgasł i odpalił odrazu, pojechałem do sklepu 4km i musiałem odczekać az ostygnie i zaś odpalił bez problemu

wojtis94

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
177
Miasto
Warminsko maz.
Na zapych tego nie pal bo rozrząd się jeszcze przestawi, te silniki są bez klinów na kołach i swego czasu top 1 w ilości jakie się robiło na pogięte zawory po historiach z rozrządami.

Do góry Bottom