• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Renault Megane Scenic 1 1.6 8V

DedykZet94

Początkujący
Punktów
1
Witam, mam problem z moim Renaultem. Samochód z Polskiego salonu z 99r, 397 tys km. Wczoraj,po wyjściu z marketu ktory jest bliski sercu każdego Polaka miałem problem z rozruchem silnika, po parunastu sekundach kręcenia silnik zaskoczyl ale chodził nierówno. Gdy dojeżdżałem do garażu, silnik zaczął mi się dławić. Zgasiłem go, próbowałem odpalić,odpalił znowu z trudem. No nic, poszedłem rozlozyc zakupy,nie bawilem się już samochodem bo nie miałem czasu. Dzisiaj chciałem jechać do rodziny a tu klapa. Wgl nie odpala. Kręci, kręci i nie może zaskoczyć. Sprobowalem plakiem,dalej nic ... Co może być przyczyną. Od czego zacząć? Podejrzewam czujnik położenia ale czy na pewno?

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Możesz zacząć od diagnostyki...:D
8b98e269-fe1f-4b5e-86a3-124122796000.jpg , ale w sumie możesz śmiało wymienić silnik- na bank to coś w jego okolicy jest niesprawne...:p:D

DedykZet94

Początkujący
Punktów
1
Witam, otoz problemem byl spalony bezpiecznik. ,,Memo Inject'' . Problem rozwiazany,samochód odpala

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Pytanie dlaczego się spalił...? Zwara na kompie...?:rolleyes:a pompa pracowała... dziwne...

Do góry Bottom