• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Renault Thalia 1.4 16v Brak kompresji

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Jak masz już głowice przykryta deklem który jest zarazem obudowa wałków to uja widać. A na te ich walki z tyłu to trzeba uważać bo przesunięcie względem osi jest nie wielkie i łatwo się myknać

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Jest sposób żeby nie musieć pamiętać, a się nie walnąć...:D
9873938d4be3950a5a9ac3f01722.jpg :D

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
oj tam kazdemu sie zdarzy pomylic -ja kiedys synowi buty załozyłem lewy na prawąnoge a prawy na lewą i co szedł ale stękał :(

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
Niech sie syn hartuje, a co. Wstyd, to założyć wycieraczki odwrotnie w Fordzie mk1. Wstyd mi że nie wrócił na poprawkę, opinia pewnie poszła w miasto.

komar200

GWD
Punktów
1198
Miasto
grudziadz
Jak masz już głowice przykryta deklem który jest zarazem obudowa wałków to uja widać. A na te ich walki z tyłu to trzeba uważać bo przesunięcie względem osi jest nie wielkie i łatwo się myknać
Dziwię się tylko że liniał mu z tyłu na wałki wszedł ,bardzo dziwne to chyba nie oryginalne blokady były:D

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Jak pisałem wyżej, zdarzyło mi się parę lat temu strzelić babola podobnego będąc pod wpływem grypy. Tylko że źle ustawiłem wałek wydechowy (180stopni) i dodatkowo przy dokręcaniu dolnego koła rozjechalo mi się delikatnie gmp. Dwa obroty wałem kontrolne, nic nie przycina. No to palowanie rozrusznikiem. Uja. Nie pali. Posprawdzalem parę rzeczy i zostawiłem auto bo już ledwo na nogach stałem, a łeb pekal na pół (jak wróciłem do domu to 39* gorączki i skończyło się dwoma tygodniami w łóżku na lekach). Jak wróciłem do pracy i usiadłem do tej megany to miałem chęć przyje.ac głową w mur. Ustalenie przyczyny zajęło jakieś pół godziny :p Wniosek z tego mam taki, że już nigdy będąc chory nie siadam do poważnych robót. Co najwyżej biuro mogę posprzątać i do wyra. Wracając do tematu. Rozrząd ustawiłem, poskladalem wszystko, auto zagadalo. Wczoraj akurat rozmawiałem z żoną klienta (głównie ona uzytkuje auto, a jej rodzice mieszkają praktycznie naprzeciwko warsztatu) i po 4 latach od remontu auto chodzi bez zarzutu.
Oczywiście jakby coś było nie tak to brałbym na klate jak Pudzian ciężary :p

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Ja swoje wytłumaczyłem. :p

Do góry Bottom