• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Robota zastępcza, czyli życie po blacharni

Wrocki81

Nowy
Punktów
0
Miasto
Łódź
Dobry wszystkim,

córka robi ankietę na studia i potrzebuje pomocy. Zamiast jednak zarzucać wszystkich chęcią wypełniania fascynujących papierków, rzucam forumowe hasło "życie po mechanice", czyli co można jeszcze robić, jak już nie można naprawiać aut (lub podobne)? Moja się przyucza do admina - więc i temat nie jest jej jakoś specjalnie obcy, dlatego wszelkie fachowe i mniej fachowe odpowiedzi będą na miejscu. Nie ma tu żadnej sugestii. Po prostu ciekawość i oczywiście badania naukowe. Za wszelką pomoc dziękujęmy.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Stanisław 1946

Weteran
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1131
Miasto
Szczecin
Można zająć się wyplataniem koszyków z wikliny. Wiklina za darmo tylko trochę chęci.

Mierzy

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Gdzieś w środku Polski
Aktor teatralny , gitarzysta, pianista ...jak najbardziej . Niestety brutalna prawda jest taka: większość mechaników umiera "pod maską". I to nie żart. Jestem trzecim pokoleniem mechaników w mojej rodzinie, drugim samochodowym ..dziadek zawał w wieku 67 przy prasie przy żniwach. Ojca załatwiło ciśnienie(udar połączony z wylewem) bo pękł przelew przy astrze 1,7 (isuzu) lat 68 . Ja coraz starszy i w dniu pięćdziesiątych urodzin kończę pracę w tym zawodzie.
To było rodzinnie ale jak coś to jeszcze paru kolegów co się nerwowo albo fizycznie wykończyli nad "życiowymi" zagadkami w warsztacie też znałem.

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
Można też zająć się hodowaniem lub uprawianiem.

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
No co Ty już? Ale kapucha lepsza niż na lutowaniu i obrabianiu plików. No że ja wcześniej nie wpadłem na to tylko całe życie tyram.
No nie wiem czy kapucha, ale na pewno dach nad głową zapewniony na kilka lat i darmowe wyżywienie ;)

Do góry Bottom