• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Rodzinne kombi do 20 tys. - co warto kupić?

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
609
Miasto
Podkarpacie
Zadbane a4 b6 to ze świeca szukać te samochody maja już 13-19 lat o nie już nikt nie dba , w pasacie b6 lista usterek ciągnie się jak napisy na końcu filmów . 12-sto letni samochód to się sprzedają a nie kupuje .

NorbertK

SuperMechanior
Punktów
215
Octavia 2 1,4tsi. Mam i nie narzekam.

Muminek

SuperMechanior
Punktów
73
Zadbane a4 b6 to ze świeca szukać te samochody maja już 13-19 lat o nie już nikt nie dba , w pasacie b6 lista usterek ciągnie się jak napisy na końcu filmów . 12-sto letni samochód to się sprzedają a nie kupuje .
jak to mówią na murzyńskiej dzielni - ejmen bro:cool::cigar: i przybijają ''żółwia ''

rustler

Początkujący
Punktów
0
A jakie są Wasze opinie na temat Hondy Accord VII oraz Toyoty Avensis II? Jeśli warto - jaki silnik wybrać? Jak pisałem, samochód głownie na trasę - 2x1000 km 5-6 razy w roku. Dzięki za pomoc, Panowie!

wjtek89

SuperMechanior
Punktów
154
Miasto
Rdm
Accord jest spoko dbać i jeździć.

Strawek

SuperMechanior
Punktów
30
Miasto
Wałcz
Tak jasne..to całe życie mpk albo rowerem jeździć bo kogoś nie stać na nowy? Tu nie o wiek chodzi tylko o stan. U mnie w robocie kumpela Polo z 98 roku śmiga 30 km codziennie i jest zadowolona raz jej padł zimą - akumulator wysiadł.

A jakie są Wasze opinie na temat Hondy Accord VII oraz Toyoty Avensis II? Jeśli warto - jaki silnik wybrać? Jak pisałem, samochód głownie na trasę - 2x1000 km 5-6 razy w roku. Dzięki za pomoc, Panowie!
Kup sobie rower bo widzisz wyżej że stare auta się sprzedaje a nie kupuje :confused:

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
609
Miasto
Podkarpacie
Strawek - znasz inne samochody niż te z grupy vag bo po twojej wypowiedziach widzę ze nie . Ja dałem propozycje samochodu który nie będzie się psuł , ma proste zawieszenie , a jeśli się zepsuje to nie będzie drogi w naprawach . A i najważniejsze nie będzie go wpierd…… korozja jak twojego passat'a b6 . Jeśli komuś doradzasz to proponuj cos co będzie dobre dla niego a nie cos o czym ty marzysz by kupić albo czym jeździsz .
Co do acord'a to fajny samochód do pierwszej usterki bo ceny części dosłownie zabijają . Poleciłbym ci ceed'a , ale w tym budżecie nie do wychaczenia .

Ostatnia edycja:

Strawek

SuperMechanior
Punktów
30
Miasto
Wałcz
Blayders, nie wiesz o czym piszesz i tyle w temacie, mowa jest o RODZINNY kombi a nie o aucie dla studenta, więc polecasz Ceed serio? kompakt? Zobacz sobie ile taki Passat ma litrów bagażnik w kombi i potem się wypowiadaj.
Jasne, nie będzie się psuł, proste zawieszenie i nie drogi w naprawach to może Matiz? zejdźmy na ziemię i raczej czytajmy jakie potrzeby ma autor, tak chyba będzie najlepiej

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
609
Miasto
Podkarpacie
Strawek
1. Bagażnik :
Passat B6 Variant 603 litrów / 1731 litrów
A4 B6 Avant 442 litry / 1184 litrów
Ceed I Sw (kombi) 535 litrów / 1664 litrów - to jest powierzchnia bagażnikowa samochodu dla studenta ??
Megane III Grandtour 527 litrów / 1600 litrów
Mondeo IV Kombi 537 litrów / 1740 litrów
Accord VII Kombi 572 litry / 921 litrów
2. Przeczytaj sobie jeszcze raz jakie są załojenia : "Główna zaleta będzie mała awaryjność, niska cena napraw i części zamiennych. Dodatkowo zaleta było by niskie spalanie, może być silnik diesla." - chyba się kłania umiejętność czytania ze zrozumieniem .
3. A propos , studenci teraz się worzą Audi A6 C6 lub BMW e60 lub Alfa 159 , a nie paserati w gnoju .

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom