• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Rozrząd Tata Safari 2,2 Dicor

Mesiek

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
471
Miasto
PLE
Witam. Szukam schematu ustawienia rozrządu do Taty Safari 2008r. 2.2 Dicor. wiem że wał blokuje się wsuwając trzpień w koło zamachowe, a z wałkami czapa dodam że kółko kreci się swobodnie brak jakiegokolwiek klina czy czegokolwiek. Ogólnie silnik jest po zerwaniu paska stąd ten bałagan. W ad. brak info o tym silniku. dzieki za wszelką pomoc.

wojmech

Nowy
Punktów
0
Mam podobny problem może ktoś miał już z tym do czynienia i może mi pomóc? Pilne!

Witam. Szukam schematu ustawienia rozrządu do Taty Safari 2008r. 2.2 Dicor. wiem że wał blokuje się wsuwając trzpień w koło zamachowe, a z wałkami czapa dodam że kółko kreci się swobodnie brak jakiegokolwiek klina czy czegokolwiek. Ogólnie silnik jest po zerwaniu paska stąd ten bałagan. W ad. brak info o tym silniku. dzieki za wszelką pomoc.

Witam. Udało się może Panu znaleźć schemat tego rozrządu bo właśnie mam ten sam problem i nie wiem jak sobie z tym poradzić?

Ostatnia edycja:

Mesiek

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
471
Miasto
PLE
Tak właśnie też się sugerowałem filmem. Auto lata.

camillo756

Nowy
Punktów
0
witam i jak udalo sie.

pytanie czy mieliscie problem z immobilaizerem w tata 2.2 dicor 2008. u mnie tak ktos wczesniej namajstrowal ze nie wiadomo co do czego bylo i jest.

Do góry Bottom