• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Rozwiązanie z pęcherzykami powietrza w przewodach paliwowych 2.0 hdi

bosu25

Początkujący
Punktów
3
Miasto
kielce
Witam wszystkich forumowiczów. Miałem problem z moim peugeotem 307 2.0 hdi 90 km. Otóż w przewodach paliwowych miałem masę powietrza co powodowało słabe osiągi i problemy z rozruchem. Po wielo dniowej walce z tematem po wielu próbach z origami filtrem i gruszka wkoncu mi się udało. Otóż nie bawcie się w remont oryginału i wymianie nowej obudowy filtra. Ja kupiłem filtr od golfa 2 taki cały metalowy metr nowych przewodów gumowych. Wszystko po spinalem gruszki użyłem do odpowietrzenia układu za filtrem a później ja wyrzuciłem założyłem zwykły zaworek zwrotny i wszystko śmiga lepiej od fabryki!!! Tylko podstawę trzeba przerobić aby zamocować filtrem ale tego już nie opisuje. Bądźcie kreatywni. Koszt 50 zł!! I wszystko śmiga. Wyrazie pytań piszcie chętnie pomogę. Pozdr...

nowoa

Gaduła
Punktów
8
Miasto
zachodniopomorskie
A w tym oryginalnym nie było czasami funkcji podgrzewania oleju napędowego? Bo w tym od g2 nie ma wiec przy dużych mrozach może być problem

bosu25

Początkujący
Punktów
3
Miasto
kielce
A ile ten podgrzewacz zdążył podgrzać. Dawniej nie było i ludzie jeździli. Myślę że będzie ok a jak będzie kiepskie paliwo i -30 to i on nie pomoże.

Dziś go sprawdziłem jak pędziłem na robotę i porównania nie ma.

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
Jesteś pewny, że gęstość papieru w filtrze ze starego parcha jest taka sama jak do systemu CR ? Możesz się jeszcze rozczarować za jakiś czas ...

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Zawsze można filtr wywalić i zostawić zaworek zwrotny. Przecież jest sitko w baku.

Pawel23

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
116
Miasto
Wołomin
To juz troche druciarstwo ominales problem a nie go naprawiles. A moze wystarczylo wymienic oringii w przewodach a dokladnie w zlaczkach

bosu25

Początkujący
Punktów
3
Miasto
kielce
Widzę że tak się podjaraliscie jeżdżeniem po mnie że nawet nie przeczytaliście dokładnie. Pisałem że próbowałem wszystkiego. Oringi też wymieniałem. Ale widzę że odpisują mi sami spece i Ala drutarstwem się brzydzą. Wola wydawać masę kasy za org szajs bo nawet nowa obudowa filtra puszcza powietrze. Ale widzę że w teorii to łatwo się pisze że to czy to. Ja w tym siedzę od dawna i takim druciarstwem zrobiłem nie jedno auto. Ja wam napisałem jak można łatwo pozbyć się problemu. Napewno ktoś skorzysta i to właśnie dla nich ten post. To jest prawdziwa mechanika a nie bycie jakimś wymieniaczem.

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
Wrzuć fotkę tej modyfikacji... pewnie masa tyrtytek.... Czytają to młodzi mechanicy a Ty uczysz ich druciarstwa.

bosu25

Początkujący
Punktów
3
Miasto
kielce
Jutro wrzucę. No właśnie młodzi czytają niech się uczą myślenia i kombinowania jak coś naprawić. Skoro nowa obudowa na filtr puszczała powietrze to ty jak byś to zmodzil??? Klejem??? Czy kupowalbys kolejne obudowy i topił kasę ale naciągał klienta. No zawsze można na serwis ale tam w tys leci.

MaciekZ

Początkujący
Punktów
4
Miasto
Warszawa
Jutro wrzucę. No właśnie młodzi czytają niech się uczą myślenia i kombinowania jak coś naprawić. Skoro nowa obudowa na filtr puszczała powietrze to ty jak byś to zmodzil??? Klejem??? Czy kupowalbys kolejne obudowy i topił kasę ale naciągał klienta. No zawsze można na serwis ale tam w tys leci.
no i co z tym zdjęciem?

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
Kuźwa, ale to jutro długo nadchodzi, po śmierć cię wysłać, dłużej by pożył.

bosu25

Początkujący
Punktów
3
Miasto
kielce
Zapomniałem. Teraz mi przypomnienie przyszło. Ale kuchenne odwalilem

motorynka

SuperMechanior
Punktów
86
Miasto
mazowieckie
dobre rozwiązanie wymyśliłeś mi w Xantii 2.0 HDI kiedyś rozszczelnił się filtr przy mrozach bo paliwo trochę zgęstniało

Do góry Bottom