• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

S max Powershift

Punktów
0
Miasto
Nowa Sól
Witam serdecznie forumowiczów . Nie wiem czy mi skrzynia pada czy jakieś czujniki wokół czy moglibyście mi pomóc bo na dzień dzisiejszy tu koło Zielonej Góry nie ma kto . Zaczął mi szarpać mocno . Ostatnio nawet nie chciał mi wstecznego wbić . Po jakimś czasie nagle przełączył i zaczęło mi normalnie zmieniać biegi . A teraz znowu to samo błędy toP0715 i U0415 , p 1658

Punktów
0
Miasto
Nowa Sól
Obwód czujnika A prędkości obrotowej wałka wejściowego
Automatyczne połączenie postów:

Elektryk jak mi błędy sprawdzał to mówił że coś jakiś błąd z ABS wyszedł tez
Automatyczne połączenie postów:

Kod usterki P0715 związany jest z komunikacją pomiędzy silnikiem pojazdu a skrzynią biegów. Gdy wejściowy czujnik prędkości nie otrzymuje sygnału, który jest w granicach parametrów producenta, zapali się P0715, ponieważ skrzynia biegów nie będzie w stanie odczytać obrotów silnika, aby prawidłowo zmienić bieg.
A czy to się zgadza wszystko

slaweuszek

Zweryfikowany Mechanik
Porady
4
Punktów
487
Miasto
Gorzów Wielkopolski
Jeśli nie ma komunikacji między sterownikiem silnika a sterownikiem skrzyni, to skrzynia nie będzie działała prawidłowo z powodu braku kilku parametrów, np. prędkości pojazdu i prędkości obrotowej silnika.
Oprócz tego, niektóre błędy w sterowniku ABS też będą powodowały nieprawidłową pracę skrzyni.

lukasz_vip

Uczestnik
Punktów
3
Miasto
Lubliniec
Jak to powershift to raczej regeneracja. Tam są plastiki w środku, które się rozlatują. Regeneracja to około 10tys. zł. Lepiej to od razu wyrzucić i wstawić manual. Koszt operacji to 6000zł.

Maniekmaniura

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kielce
Regenerujemy Powershift dct450 kwota 7k netto, a co do błędów to wskazują na padająca skrzynię. Błąd u0415 bywa związany z usterka sterownika ABS bądź rozjechaniem adaptacji . Czasem też padająca skrzynia świruje

Do góry Bottom