• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Samochód słabo przyśpiesza benzyna

seba2666

Początkujący
Punktów
0
Witam, w ten weekend ściągałem kolektor dolotowy w golfie 5 2.0 tsi i czyściłem go z nagaru tzn te kanały nad wtryskami. Wymieniałem także gumki na wtryskach.
W trakcie ściągania kolektora pękła mi rurka odpowietrza silnika ta plastikowa co łączy się z odmą. Zamówiłem nową ale na ten czas po prostu złączyłem ją trochę mniejszą gumową rurką i zakleiłem izolacją. Po złożeniu silnik pracuje super, odzyskał sportowy dźwięk, tylko stracił moc a dokładnie przyśpieszenie. Na 6 biegu obroty do 2200 i stoją więcej nie jedzie, zastanawiam się czy to możliwe, że to przez te rurke?

seba2666

Początkujący
Punktów
0
Lewe pewno gdzieś łapie.?
Właśnie kurde nie wiem niby szczelnie to zakleiłem ale jak wymieniw rurke pewnie dopiero będę wiedział, zastanawiałem się najbardziej czy to wogóle możliwe, że od tej rurki wolniej jedzie. Wieczorem jeszcze odpaliłem silnik przejechałem kawałek, zdjalem oslone silnika i słychać ciche syczenie w okolicach odmy ale chyba nie z wężyka, ciężko to zlokalizować. Ciekawe czy komputer by coś pokazał

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1104
Miasto
...Seksu i biznesu...
Ja kiedyś zamieniłem rurki od podciśnień miejscami w polo to samochód zamuł w huj...to ma bardzo duże znaczenie.
Może jakaś rurka/przewód spadł ci gdzieś nawet nie zauważyłeś.popatrz dobrze.lustereczko inspekcyjne i ślipiasz.

Pangia

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
336
Miasto
Rakszawa
zastanawiam się czy to możliwe, że to przez te rurke?
Wątpliwe. Co prawda w wolnossącym 1.4, ale pewnego razu jeden gamoń gaziarz tak mi założył pokrywę z filtrem, że przewód idący do odmy był całkiem zaciśnięty - brak różnicy w pracy silnika i dynamice.

Do góry Bottom