• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Samochód szarpie ( silnikiem ? )

AgiAdiu

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Bochum
hej wam wszystkim . Od niedawna mam dość nietypowy problem . Jestem posiadaczką Mitshubishi Outlader 2 (2008) Diesel 2.2 . Zaczął szarpać podczas równej jazdy (2 tys obrotów ) . Na komputerze nie wykryto błędów . Myślałam ze może DPF . Przepaliła go na autostradzie ale nie ma poprawy . Co to może być . Czytałam już na Google sporo rzeczy . Za dużo powietrza . Paompowtryski . Przewody od pompy . Filtr paliwa . Ale jak Np. Sprawdzić czy pompowtryski siadają .. bądź czy ten przewód się nie poluzował ? Gdzie ten przewód się znajduje ? Filtr paliwa był wymieniany dwa miesiące temu . Zna się ktoś ? Miał już ktoś z was taki przypadek ?

Dziękuje z góry za pomoc

Auto Elektronik Lubin

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
118
Miasto
Lubin Dolny Śląsk.
www.facebook.com
hej wam wszystkim . Od niedawna mam dość nietypowy problem . Jestem posiadaczką Mitshubishi Outlader 2 (2008) Diesel 2.2 . Zaczął szarpać podczas równej jazdy (2 tys obrotów ) . Na komputerze nie wykryto błędów . Myślałam ze może DPF . Przepaliła go na autostradzie ale nie ma poprawy . Co to może być . Czytałam już na Google sporo rzeczy . Za dużo powietrza . Paompowtryski . Przewody od pompy . Filtr paliwa . Ale jak Np. Sprawdzić czy pompowtryski siadają .. bądź czy ten przewód się nie poluzował ? Gdzie ten przewód się znajduje ? Filtr paliwa był wymieniany dwa miesiące temu . Zna się ktoś ? Miał już ktoś z was taki przypadek ?

Dziękuje z góry za pomoc
Witam. Proponuje odczyt parametrów a nie błędów

Auto Elektronik Lubin

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
118
Miasto
Lubin Dolny Śląsk.
www.facebook.com

AgiAdiu

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Bochum
Komputerem VAG to zczyta ?

Takich mechaników jest akurat mało .. zwłaszcza po dzisiejszym sprawdzeniu go

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Takich mechaników jest akurat mało .. zwłaszcza po dzisiejszym sprawdzeniu go
Tzn. jakich?:bored:
Ale za to klientów takich co przyjadą i:
- ,,Panie zobacz czy nie ma błędów,,
- ,,no nie ma,,
i pojedzie, a puzniej się żali po forach- jest do groma:mad:

AgiAdiu

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Bochum
Tzn. jakich?:bored:
Ale za to klientów takich co przyjadą i:
- ,,Panie zobacz czy nie ma błędów,,
- ,,no nie ma,,
i pojedzie, a puzniej się żali po forach- jest do groma:mad:
On sam nie widział po przeglądnięcia jego co to może być... pompowtryski wykluczył dlatego dziwi mnie to trochę

A czy to silnik Volkswagen Group ?
Prędzej VCDSem a najlepiej urządzeniem diagnostycznym dedykowanym do danej marki ale takie maszyny to zazwyczaj w ASO.
nie mam pojęcia

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Jakiś dziwnie zagmatwany ten twój opis:eek::D
Coś mi się zdaje, że chcesz sama sobie naprawiać auto nie wiedząc za bardzo o co ,,kaman,,:D

pawel2296

SuperMechanior
Punktów
108
No chciałbym chce poprostu znać wasze zdanie na ten temat . Takie to straszne ?
Jak już wcześniej koledzy napisali, układ zasilania w Twoim samochodzie jest na common railu, nie masz tam pompowtrysków. Podjedź do mechanika, który ma jakieś pojęcie i napewno Ci to sprawdzi.

Do góry Bottom