• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Samochód z roku 98/02 tani w eksploatacji lub mało awaryjne

A

Anonymous123

Zauważyłem ze wszyscy szerokim łukiem omijają samochody francuskie.
Bo jak laguna 2 1.9 dci na portalach aukcyjnych potrafi byc za 3k z opisem ze nie wymaga wkladu finasowego i jakos nie ma chętnych gdzie konkurencja z tamtych lat czyli passat b5 fl sprzedaje sie z powodzeniem po 10k to cos na rzeczy jest. Osobiście nie mam nic do aut francuskich, mialem ich kilka i nie wspominam źle choc mialem egzemplarze problemowe to jednak sa to czesto goszczące auta na moim warsztacie i jakbym mial robic ranking awaryjności na moim warsztacie to renault bylby okolo trzeciego miejsca a psa na czwartym. Ogolnie auta nie sa źle ale znalezc dobry egzemplarz ktory nie zostal uratowany przed zlomowaniem gdzies we francji czy belgii jest bardzo trudno.

szachu41

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
728
Miasto
Ząbki
www.mechanikazabki.com.pl
Musi być jakiś powód.
Miliony ludzi nie mogą się mylić... :D;)

Nie drażnij lwa :D

Co do tematu to polecam Mondeo (ogromny bagażnik), C5 oczywiście najwygodniejsze, Ewentualnie Xsara 2.0 VTS (moje marzenie) - nie znajdziesz na niej ani grama rdzy a i silnik gazu się nie boi. Jeżeli chodzi o skośnookie to Avensis 2.0 benzynka na łańcuchu.

Marcel0107

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Wałbrzych
Wielkie dzięki za pomoc na pewno w tych modelach samochodów będę patrzeć a w Mercedesie klasy c,i e można też się coś się rozglądać czy strata czasu

dareksujka

SuperMechanior
Punktów
10
Miasto
Gdańsk
A co
Ja tradycyjnie polecę francuza. Nie gnije i będzie młodszy niż reszta za tą samą kwotę.
do francuza to również warto zainteresować się renault, ludzie boją się francuzów ale komfortem jazdy znacząco przewyższają niemiecką flotę. Inne zawieszenia, lepiej wyciszone. Jak dbasz o auto to nie ma co się bać. Narzekają tylko ci co przez 150000-200000 jeżdżą i nic nie robią a potem pretensje bo zaczyna się wszystko naraz sypać.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Znam ludzi co XM jeżdżą które maja po 30 lat chyba i nie sprzedają , każde auto wymaga nakładów tyle ze jak robisz zawczasu masz spokój i chodzi . A jakie kupic ? zadbane i nie chodzi o lakier

Do góry Bottom