• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Sasic opinie

dzięcioł90

SuperMechanior
Punktów
38
W tym temacie proszę zamieszczać opinie o produktach SASIC.
Czy uważacie, że są one dobre czy złe.
Czy montujecie produkty tej marki w swoim warsztacie?
Czy polecacie je klientom?
Czy mieliście reklamacje spowodowane słabym wykonaniem?

Stanisław 1946

Weteran
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1131
Miasto
Szczecin
Pierwszy raz słyszę - co i gdzie jest produkowane przez tą firmę.

selim

SuperMechanior
Punktów
297
Miasto
Sląsk
nie przypominam sobie ,żeby była jakaś reklamacja

- tuleje do wahacza
- gumy stabilizatora
- osłony
- poduszki silnika

tylko z tym miałem do czynienia ...i,tylko francuzy

dzięcioł90

SuperMechanior
Punktów
38
Podobno firma produkowala czesci na pierwszy montaż do francuzów. Ja tam nie jestem zadowolony 10 tys i koncowki drazkow wybite tuleje tylnej belki tak samo guma sie odkleja od metalu po 10 tys sa w gorszym stanie niz te ktore byly wymienione dlatego pytam o opinie. W hurtowni mowili ze spoko tylko rzeczywistosc pokazuje inaczej

Adam_ntp

SuperMechanior
Punktów
17
Miasto
Pruszków
znam kogos kto pracuje w inter-team'ie, i ponoc sasic przychodzi w chinskich kontenerach

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1402
znam kogos kto pracuje w inter-team'ie, i ponoc sasic przychodzi w chinskich kontenerach

a co nie przychodzi,skf tez plynie codziennie tym samym kontenerem wiec niema tematu.
Sasic był montowany na francje jako pierwszy montaż,natomiast nie ma się co spodziewać ze obecny sasic to to samo jak z każdym innym produktem.To już inne fabryki,linie itd.
Generalnie nie jest taki zły,zamontowalem tego już trochę i nic mi nie wrocilo.Mogę polecić.

mar.wo

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
255
Miasto
Racibórz
obdstarpolska.com
Pracuję na sasic'u od wielu lat, nie miałem reklamacji. Inna sprawa to wiedza wymagana przy naprawie zawieszenia.

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
Sasic ma na francuzy niemal pelna referencje na zawiszenia, poduszki i tego typu elementy:) Jest to prawda ze dostarcza czesci na pierwszy montaz, czesto tez w pudelku renault/psa siedzi sobie sasic. Ja nie mam zarzutu i uwazam ze to jeden z lepszych wyborow. Potwierdze tylko to co wyzej juz napisano, nawet prosty silentblok wachacza mozna niepoprawnie zapomntowac przez co jego zniszczenie jest niemal gwarantowane po kilku tysiacach km. Jakos czesci to jedno a wiedza przy ich montazu to inna bajka:)

dzięcioł90

SuperMechanior
Punktów
38
Przy samych koncowkach nie za bardzo trzeba tej wiedzy wykrecasz zakrecasz ustawiasz zbierznosc i tyle 10 tys to dla mnie troche malo. Tylne tuleje zamontowane poprawnie wciskana nie tluczona mlotkiem i ustawione w wlasciwej pozycji i tez 10k km stare byly juz zamontowane wczesniej nie wiem kiedy a udalo sie zrobic jeszcze 40k km na nich. Dla mnie masakra, czesci cenowo znacznie tansze 3x mniej niz lemforder cenowo. Tylko sasic po roku zastapiony lemforderem i ten trzyma 2 rok i nic sie nie dzieje wiec nie wiem jak to jest

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
Silentbloki skreca sie na opuszczonym aucie, i taki to prosty myk. A ilu ludzi opuszcza auto z podnosnika zeby poskrecac zawieszenie?

dzięcioł90

SuperMechanior
Punktów
38
W obu przypadkach tak samo bylo robione. Ale z koncowkami drazkow juz nie ma wymagan. A 10k to cos malo

autospec

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kraków
Zgadzam się z opinią że Sasic dziś to nie już nie to samo co kiedyś. W dobie globalizacji produkcja ląduje tam gdzie taniej. Lepiej już choćby z pobudek patriotycznych dać zarobic Polakowi i kupić np Tedgum

Do góry Bottom