• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Schemat podpięcia komputera od silnika VW 1.0 96 monowtrysk

Punktów
0
Miasto
Darłowo
Witam
Przyjaciele. Poszukuję schemat podpięcia sterownika silnika VW Polo 1.0 z 96r. Silnik jest na monowtrysku i będzie zamontowany w piranha buggy.
Interesuje mnie proste, niezawodne podłączenie motoru, aby podczas jazdy po plaży nic nie zawiodło. :)
Sterownik silnika to
Bosch 6N
030 906 026 AK
0 261 203 744/745
rok produkcji kompa 01.12.95r
Ładowanie oraz inne układy sobie podepnę bez problemu. :)

Dzięki z góry! :)

Kuba Stefan

SuperMechanior
Punktów
24
Miasto
3Miasto
Najszybciej i najtaniej to wyrwij wiązkę z odp. Polo.
Tego chwastu jest od groma.

Punktów
0
Miasto
Darłowo
Stary, kumpel mechanik który zbudował tego buggy miał dawcę Polo siostry. Miał wszystko. Kompletną wiąchę auta, silnik, skrzynię i inne w bardo dobrym stanie. Próbował podłączyć to sam i później wyczytał gdzieś na necie, iż można wypiąć immo i pociął wiązkę. Później kupił niby identyczną wiązkę wraz ze sterownikiem i immo z jeżdżącego auta, ale jak włącza zapłon, to podobno cały czas kręci rozrusznik a silnik się nie odzywa.
Teraz sam chcę się a to zabrać, bo mam smykałkę trochę do kabli, lecz chciałbym się asekurować schematem kostki kompa. :)
Ewentualnie na co mam zwracać uwagę przy podpięciu silnika i oczywiście pompy paliwa...? ;)

Punktów
0
Miasto
Darłowo
Właśnie nie mogłem się połapać który schemat wybrać. :) Poza tym nic innego nie mogłem znaleźć. :)
Co do schematu...
4,6,7,28 to wtryski?
21.23,3 to wiadomo plus po stacyjce
24 to sygnał na cewkę? Lecz co to jest za element pod numerem 10? Przekaźnik?
38 to pompa paliwowa?
42 to czujnik temperatury cieczy w silniku?
26,16,14,41,10 to immo?
Jak coś źle mówię, to mnie poprawcie. ;)

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom